zaterdag 30 april 2005

Bevrijding vieren met een bezetting?

Degene die met zijn vriendenclubje verantwoordelijk is voor de onwettige oorlog in Irak waardoor inmiddels al meer dan 100.000 mensen vermoord zijn, meent welkom te zijn in Nederland bij de feestelijkheden ter gelegenheid van de 60e verjaardag van de bevrijding van het juk van de nazi's.
Even om de zaken in hun ware perspectief te zien: toen de Verenigdestaters (ter verduidelijking: Canadezen zijn namelijk ook Amerikanen) in Europa geland waren, gingen ze met een rotgang door naar het Oosten, omdat ze koste wat koste wilden voorkomen dat de Russen te ver naar het Westen zouden doordringen. Nederland is dus NIET door Verenigdestaters bevrijd, maar met name door Canadezen, Britten en Fransen.

Bush junior wil nu dus in Nederland zijn élan wat oppoetsen (in de USA zelf heeft de bevolking steeds minder met hem op) en Balkenende is daar zeer verguld mee. Iedereen zal zich nog wel zijn kruiperige gedrag herinneren bij zijn bezoek aan Washington.

Omdat Bush erg bang is voor zijn gezondheid (tenslotte roept hij een hoop over het bestrijden van het terrorisme, maar hij blijft gewoon zijn best doen om de haat jegens 'het westen' alleen maar aan te wakkeren), moet half Limburg afgezet worden: de plaatselijke bevolking krijgt voor de duur van zijn bezoek min of meer huisarrest.

Misschien zijn er mensen die dat leuk vinden, maar ik (en een heleboel anderen) niet. En daarom ga ik ook op 7 mei in Amsterdam demonstreren tegen deze absurde situatie (die bovendien ook nog eens kapitalen kost - en ik moet me al héél sterk vergissen als deze kosten niet voor rekening komen van de belastingbetaler). Iedereen die ook zijn of haar stem wil laten horen: zaterdag 7 mei om 13:00 op het Museumplein in Amsterdam! Niet vergeten!!!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Juist, wat doet die Bush hier: omdat wij bevrijd zijn door anderen komt hij hier de boel bezetten. Waarom gaat hij niet namens zijn voorgeslacht tegen de Russische grens pissen, wij zijn zijn gezeik behoorlijk moe.
O nee, dat moet ik anders zeggen, want anders word ik misschien wel opgepakt omdat ik oproep tot oorlog met Rusland of een soortgelijke actie, en ik hou helemaal niet van oorlog, het is verraderlijk hoe je woorden verdraaid kunnen worden door omhooggevallen minderwaardigheidscomplexen (ik bedoel hier Bush en Balk en kornuiten): wij zijn bevrijd door de geailleerden, maar inderdaad nauwelijks door militairen uit de USA, de werkelijke bevrijders mogen rustig ons feestje komen meevieren, en het USA-volk moet eerst zichzelf maar eens bevrijden van hun dictatoriaal wanbestuur, tegen de tijd dat ze daar mee gaan beginnen, hebben wij ons allang van Balk en trawanten verlost.

Anoniem zei

inderdaad belachelijk, de plaatselijke bevolking krijgt gewoon huisarrest opgelegd voor ... ja voor wat???
het enthousiasme om deel te nemen aan de ceremonie is ook minimaal bij de bevolking, want men wordt via de krant opgeroepen om vooral naar margraten te komen op die bewuste dag in mei ... u wordt wel tussen 5 en 8 uur 's morgens al geacht aanwezig te zijn, nou ja ... voor wat???