zondag 24 april 2005

EU is voor het bedrijfsleven!

Lousewies van der Laan (D66), een verklaard voorstander van de Europese 'Grondwet' heeft de Stichting Beter Europa opgericht. Deze stichting heeft Peter Mandelson aangezocht om het Nederlandse volk te bewerken.

Hij is in ieder geval eerlijk genoeg om toe te geven dat de 'Grondwet' vooral van belang is voor de Europese economie (NRC 23.04.2005): "Teveel mensen uit het bedrijfsleven denken dat de Grondwet gaat over politiek en niet over economie en dat zij er daarom niets mee te maken hebben. Ze kunnen zich niet meer vergissen." Zwijgen (aldus nog steeds het NRC-artikel) "[...] is een ontkenning van de vitale belangen van het bedrijfsleven".

Ik heb dit al eerder betoogd (en vele anderen met mij), maar nu wordt het door de propaganda-machine zelf bevestigd. Hebben we nog meer informatie nodig om te weten dat deze 'grondwet' tegen onze politieke belangen ingaat, tegen onze sociale rechten? Stem dus TEGEN!

1 opmerking:

Anoniem zei

na her en der wat lezen kom ik tot de conclusie dat die naar kerkhofgrond stinkende nepwet niet alleen onze politieke belangen schaadt, maar zelfs de persóónlijke belangen van alle individuele onderdanen (nog zo'n rotwoord - onder wát?) in alle opgesloten landen, opgesloten in een voor ons, voor hen, ongewenst verband, opgezadeld met een veel te dure munt en onderdrukt door uit angst opgelegde regels (maar niet alleen uit angst, ook uit politiek onbenul, verschuiling achter andere rolbare staatskoppen en de van een heftig minderwaardigheidscomplex getuigende neiging om het braafste jongetje uit de klas te willen zijn, roomser dan de paus, welke dan ook) - het wordt echt tijd om een eigen plan te trekken - en waar leef je dan van - we eten wel zand, dan doen loslopende kippen ook, zolang ze hun kop nog hebben.