donderdag 14 april 2005

Exit Timmerdorp Castricum?

Het beleid van de club van Balk en Zalm begint zijn bittere vruchten ook op plaatselijk vlak steeds meer af te werpen. Vandaag is bekend geworden dat het Timmerdorp, dat in Castricum al 31 jaar een geweldige gebeurtenis was voor kinderen en jongeren, niet door kan gaan, omdat de gemeente enerzijds steeds minder subsidie wenst te geven en anderzijds steeds absurdere eisen stelt. Zo moet bijvoorbeeld het voor het Timmerdorp gebruikte hout (22 ton!) in containers worden opgeslagen - en het lijkt mij sterk dat de gemeente de kosten voor deze containers op zich zal nemen.
Dan zijn er ook nog de lokaal zeer verschillende geïnterpreteerde milieu-regels. Een "fraai" voorbeeld was verleden jaar het verbod om het Timmerdorp af te sluiten met de traditionele 'fik', terwijl verleden jaar in het naastgelegen dorp Uitgeest voor het eerst na jaren van fikverbod het plaatselijke Timmerdorp weer wél met een 'fik' mocht worden afgesloten.
Het Timmerdorp is nog niet écht voorbij voor dit jaar, want het lijkt me vreemd dat de organisatie niet zou zinnen op andere mogelijkheden...

Geen opmerkingen: