maandag 26 maart 2012

De ene schurkenhand wast de andere...

De Mensenrechtenraad van de Verenigde Naties heeft, voor de eerste keer, besloten een onderzoek in te stellen naar de nederzettingen die Israel al sedert jaren aan het bouwen is in het aan de Palestijnen toegewezen deel van Palestina. (NRC, 22 maart 2012)  Dat is wel rijkelijk laat, maar laten we toch maar blij zijn dat er tenminste eindelijk eens over wordt gesproken.
Het hoeft geen verbazing te wekken dat de vertegenwoordiger van de Verenigde Staten tegen stemde (tenslotte ondersteunen de schurkenstaten Israel en de VS elkaar door dik en dun).
De Verenigde Staten maken zich wel vreselijk druk over de mensenrechten (althans in landen als China, Cuba, Noord-Korea en Venezuela, maar vreemd genoeg niet over die van de Verenigdestaatse bevolking...) en ze doen -met 'groot' succes- hun uiterste best om democratie te brengen in bijv. Irak, Afghanisten en (ongetwijfeld binnenkort Iran), maar Israel wordt al 75 jaar op geen enkele wijze tegengewerkt bij de mensenrechtenschendingen tegen de autochtone bevolking van Palestina (waarbij genocide, gedwongen deportatie en andere gewelddadigheden niet geschuwd worden).
Tenslotte is Israel het door de bijbelse god uitverkoren volk (fout: dat waren de Israelieten!), én heeft iedereen die in de VS president wil worden de steun nodig van de vele joodse lobbies (die zelf niet eens beseffen dat het jood-zijn niet automatisch overeenkomt met het steunen van een misdadige politiek).
Van de tien landen die zich bij de stemming naar het onderzoek onthielden van stemming zal ongetwijfeld Nederland er een zijn geweest (het NRC noemt die niet...). Sinds 1945 voelen de Nederlandse régimes zich nog steeds posthuum schuldig aan de grootschalige medewerking die veel Nederlanders in de tweede wereldoorlog gegeven hebben aan de jodenvervolging door de nazi's...

Geen opmerkingen: