donderdag 29 maart 2012

Waarom accepteren wij dit circus?

Waarom bestormt het Nederlandse volk niet in zijn totaliteit Den Haag, en dan met name (op dit moment) het Catshuis Kotshuis, waar de nepchristenen van het CDA, de nepliberalen van de VVD en de protofascisten van de PVV dag in dag uit nog meer geld aan het verspillen zijn met hun overleg (dure drink- en eetgelagen?), terwijl ze al maanden geleden wisten wat ze zouden gaan beslissen?

Denken die Haagse bluffers nu werkelijk dat wij geloven dat ze de juiste beslissing zullen nemen, omdat ze het doen voorkomen alsof ze zó veel tijd nodig hebben om tot een beslissing te komen? Ze hebben immers al lang afgesproken dat de schuldigen van de crisis (de banken) niet aansprakelijk gesteld zullen worden, en dat de kosten van de blijvende steun aan die banken ook niet voor rekening zullen komen van dat kleine deel van de Nederlandse bevolking dat niet weet wat aan te vangen met hun nog steeds groeiende vermogen.

Nee, het ligt al lang vast (maar ik veronderstel dat aan alle potentiële lekkers al duidelijk is gemaakt dat lekken met de dood gestraft zal worden) dat de enigen die Nederland aan het draaien houden (de arbeiders) of die in het verleden hun bloed en zweet hebben bijgedragen aan de Nederlandse economie (de werklozen en de gepensioneerden) nog verder uitgeperst zullen moeten worden.
En dat de werklozen, de arbeidsongeschikten, de zieken en nogmaals de gepensioneerden, dus degenen die niets (meer) bij kunnen dragen aan die economie en dus aan de winsten van de nuttelozen van de maatschappij (de aandeelhouders, speculanten en veel directeuren en managers) eigenlijk zo vlug mogelijk moeten verdwijnen. Daartoe moeten met andere woorden de uitkeringen steeds verder verlaagd worden, en moeten de bejaarden- en de gezondheidszorg onbetaalbaar worden gemaakt, zodat er uiteindelijk alleen nog een volk van slaven overblijft, dat naar willekeur voor een aalmoes (want het minimumloon zal ook wel -net als bijv. in Duitsland- verlaagd worden) tot dwangarbeid gedwongen kan worden.

1 opmerking:

Anoniem zei

De spijker op de kop geslagen. Al die uitkeringen en pensioenen zijn volgens de door u genoemde politieke partijen uit de hand gelopen linkse hobby's.