dinsdag 6 maart 2012

Is dit nu nieuws?

De Volkskrant wijdt vandaag een artikel aan de Israelfilie van Barack "No Change" Obama (Obama: band met Israël is onverbrekelijk), alsof dit zo verbazingwekkend is.
Dat er niets nieuws onder zon is, kun je al zien in wat collega-blogger Freeman op 20 januari 2009 schreef, en wat ik op diezelfde datum vertaalde onder de titel En die denken werkelijk, dat er iets zal veranderen...

Nee, ik denk niet dat er nog iemand is die gelooft dat Obama een verbetering is ten opzichte van George W. Bush. Integendeel, hij is nog veel erger en enger, want met zijn beschaafder taalgebruik lijkt het alsof hij ook beschaafder is dan dombo Bush, maar zijn politieke uitgangspunten zijn net zo eng als die van de twee Bushes: zoals Bush jr. o.m. verantwoordelijk is voor de oorlogen in Irak en Afghanistan en voor het voortduren van de genocide in Palestina (in het kader van de behoefte aan Lebenbsraum voor schurkenstaat Israel), zo is Obama o.a. verantwoordelijk voor het voortduren van de oorlog in Afghanistan, voor de inval in Libië en voor de dreigende aanval op Iran en voor de capsones van de Israelische oorlogsmisdadigers (waarom ook niet, voordat hij president werd had hij al beloofd dat de veiligheid van Israel voor hem de hoogste prioriteit had!).

In feite is natuurlijk de Verenigdestaatse wapen- en olie-industrie verantwoordelijk voor alle Verenigdestaatse oorlogen (en uiteindelijk ook voor het terrorisme, waar ook ter wereld), en daardoor maakt het ook allemaal geen bal uit wie president in de VS is: de een ziet er anders uit dan de ander en hij/zij klinkt een beetje anders, maar ze voeren allemaal dezelfde kapitalistische agenda uit.

Er is maar één oplossing voor een vreedzame, sociale en eerlijke wereld: weg met het kapitalisme, om te beginnen met de macht van Washington en zijn slaafjes in de EU en elders...

Geen opmerkingen: