zaterdag 7 april 2012

Eindelijk toch nog een echte revolutie?

Heel onlangs kreeg ik een indrukwekkende oproep van "Anonymous", waarin ik, samen met nog een (mag ik hopen) heleboel mensen, werd opgeroepen om op 5 november 2012 het Britse parlement te bezetten, en/of op 11 november 2012 het Verenigdestaatse Congress in Washington.

De eisen, waarmee ik het volledig eens ben, luiden:

- Stop War (Stop de oorlogen)
- Cancel All Debt (Laat alle schulden vervallen)
- Redistribute Wealth (Herverdeel de rijkdommen)

Iedereen wordt ook opgeroepen om de film «Nazi Banksters Crimes Ripple Effect» te bekijken voor meer informatie en argumenten. De film -aldus de oproep- kan met een zoekmachine gemakkelijk gevonden worden.


Het lijkt me een geweldig idee om de parlementen in alle zogenaamde democratieën ter wereld te bezetten (en dat hoeft dan voor mij niet zo drastisch te gebeuren als in de film «V for Vendetta», of zoals bij de bestorming van de Bastille in 1789), maar zou het niet fantastisch zijn als op één dag alle parlementen ineens vanuit alle richtingen omsingeld worden door honderdduizenden demonstranten die in een kring rondom de parlementsgebouwen blijven staan? Zó veel mensen, dat de Mobiele Eenheid ook niet meer weet wat ze ermee aan moet?
Wat voor zin heeft tenslotte een parlement, wanneer dat grotendeels bevolkt wordt door mensen die alleen maar hun eigen agenda nastreven, nadat ze eerst met leugens en valse beloften de kiezers hebben wijsgemaakt dat ze zich volledig zullen inzetten voor de belangen van die kiezers? Kiezers, die voor het grootste deel zich laten leiden door de
one-liners in korte TV-praatjes en die niet de moeite nemen om zelfs maar de verkiezingsprogramma's te lezen, die trouwens toch in de meeste gevallen bolstaan van opgeklopte lucht.
Wie denkt dat kiezers wel degelijk weten waarom ze een bepaalde stem uitbrengen, hoeft alleen maar te kijken hoe de wekelijks door Maurice de Hond & Co. opgestelde "zetelstanden" op en neer gaan, tengevolge van vaak onzinnige opmerkingen van politici. Een bewuste kiezer zou weten wat hij/zij van bepaalde politici kan verwachten en verandert zijn standpunt niet elke week...

Geen opmerkingen: