zondag 21 september 2014

Over democratie gesproken...

Volgens de berichten in de media van de afgelopen dagen, zou de Schotse bevolking ervoor gekozen hebben om bij het Verenigd Koninkrijk te blijven.

Dat verbaasde me niet, want er zal ongetwijfeld van Britse zijde de nodige propaganda uitgestrooid zijn over de Schotten - net zoals bijna 10 jaar geleden het Nederlandse régime ons voor de gek probeerde te houden bij de volksraadpleging over de Europese grondwet (als we tegen zouden stemmen, "dooft het licht" of "krijgen we hier Joegoslavische toestanden"). We weten nu dat het licht niet uitgegaan is. Wél werden we door de Roverheid belazerd, want die zogenaamde grondwet werd omgeschreven (in onduidelijkere bewoordingen) en heet voortaan geen grondwet meer, maar Verdrag (van Lissabon). En de nep-gristen Balkenende wist dat "het Nederlandse volk" daar tevreden mee was, want in dat verdrag stond niets meer over een Europese vlag en een Europees volkslied, want DAT was volgens dat balkende stuk ellende waarom het Nederlandse volk tegen was: zij zouden volgens hem teveel gehecht zijn aan dat LIJFlied van Willem... en aan die driekleurige lap.

Het was natuurlijk dubieus om het Schotse referendum toe te vertrouwen aan de mogelijk verliezende partij, het Britse régime. Je stelt ook geen bisschop aan als directeur (met nonnen als personeel) van een bejaardentehuis van atheïsten.

Zie hier over enkele beelden die een beeld geven van hoe er op Schotse stembureaux "geteld" werd:


Het is één goed ding dat de Catalanen hun referendum op 9 november in eigen hand willen houden. Daarbij kunnen natuurlijk de resultaten nog vervalst worden door centralistische verraders, maar eerlijk gezegd hoop ik dat er zó veel burgers bij die telling aanwezig zullen zijn dat het onmogelijk is om te frauderen.

En het blijft natuurlijk de vraag wat voor "maatregelen" het postfascistische PP-régime van Mariano Rajoy gaat nemen om de volksraadpleging onmogelijk te maken. Nog ongeveer 1½ maand tot  9 november, maar één ding is zeker: de wens voor een onafhankelijk Catalonië is alleszins gerechtvaardigd door de wijze waarop het centralistische régime van de PP al jaren bezig is de autonome rechten van de Catalanen af te breken.

Geen opmerkingen: