maandag 29 september 2014

Blijft de Roverheid "brood-en-spelen" de hoogste prioriteit geven?

Het verbaast me niet dat de Roverheid (ondanks alle mooie praatjes over het milieu) nog steeds geen paal en perk gesteld heeft aan autoraces, en shows met "monstertrucks". Tenslotte levert de verkoop van brandstof nog steeds een mooie cent op voor de spilzucht van de Haagse Bluffers (net als trouwens de verkoop van tabak en tabaksartikelen, ondanks alle schijnheilige en met veel reclame op TV aangekondigde acties zoals "stoptober").

Zou er in Den Haag toch bezorgd gereageerd zijn op het bericht dat bij een show met "monstertrucks" in Haaksbergen drie mensen (waaronder een kind) opgeofferd zijn aan deze "show"? (Zie het Brabants Dagblad van gisteren.)

Zouden ze misschien overwegen om toch eindelijk deze nutteloze manifestaties te verbieden (of minstens te beperken)?

Of blijft het toch op de eerste plaats belangrijk om het volk bezig (en dom) te houden met leeghoofdige "brood en spelen"? Ik vrees dat dat het geval zal zijn.

Misschien zal onze nationale kroonkurk het volk op de TV toespreken en daarbij de nadruk vestigen op de eigen verantwoordelijk van degenen die hun leven  (en dat van hun kinderen) riskeren door naar dit soort milieubewusteloze manifestaties te gaan kijken...

1 opmerking:

Badluck59 zei

Hoewel in hoofdzaak eens met het artikel toch een paar opmerkingen.
Als je het over de prioriteit van brood en spelen wilt hebben dan moet het toch vooral over voetbal, wielrennen en (voor de elite) tennis gaan. En specifiek het kostenplaatje voor de burger rondom het voetbal terreur. Maar ja ik sta als niet liefhebber van bovengenoemde sporten waarschijnlijk alleen in mijn kritiek. Makkelijker is het altijd om auto en motor sporten af te zeiken, slecht voor het milieu, alsof er dagelijks grote auto en motorsport evenementen zijn. Dan kun je het beter over de lucht- en scheepvaart hebben, de nog steeds veelvuldig gebruikte diesellocomotieven op het spoor, en dat de Nederlandse wegen dagelijks dichtslibben mede dankzij het onvoorstelbare aantal dieseltrucks. Wel wil ik gezegd hebben dat auto en motorsport evenementen aan de allerhoogste veiligheidseisen moeten voldoen, dat is in Haaksbergen duidelijk niet het geval geweest, Maar ja de burgemeester treft geen blaam. Ich habe es nicht gewusst. En over roken gesproken, ik weet dat het slecht en ongezond is, maar dat is eten bij McDonald ook. Suiker, vet en zout, de drie grootste, gevaarlijkste en meest verslavende middelen. De financiƫle belasting die dat meebrengt voor de maatschappij overtijgt die van alle drugs, alcohol en tabak bij elkaar.