woensdag 17 september 2014

Politionele acties in Catalonië?

Ofschoon een meerderheid van de Catalanen al jaren meer dan genoeg heeft van de anti-Catalaanse houding van het postfascistische régime van Mariano Rajoy, is het centralistische bewind van Madrid niet van plan om daaraan gehoor te geven (heel anders dan in het Verenigd Koninkrijk, waar de Schotten zich in ieder geval (officieel) over hun onafhankelijkheid mogen uitspreken.

In Madrid zijn ze geenszins onder de indruk van de overweldigende aantallen demonstranten die de laatste jaren op 11 september deelnemen aan de demonstraties ten gunste van de onafhankelijkheid. Op die dag (de "Diada") wordt herdacht dat op 11 september 1714 de troepen van de Franse Borbones [Bourbons] (de min-of-meer voorouders van de huidige Spaanse 'koning') Catalonië veroverden na een beleg van Barcelona van meer dan een jaar. Daarna kwam al vrij snel een einde aan de vrijheden die de Catalanen genoten.

De door de Catalaanse overheid geplande volksraadpleging (op 9 november 2014) wordt door Rajoy niet toegestaan, en hij dreigt daarbij zelfs met het Spaanse Wetboek van Strafrecht, hoewel dat daar beslist niet voor bedoeld is - zoals Joan J. Queralt, hoogleraar Strafrecht aan de Universiteit van Barcelona, gisteren in El Periódico overduidelijk aantoonde.

Aitor Esteban (woordvoerder van de PNV (Baskische Nationalistische Partij) vraagt zich af of het Madrileense régime misschien overweegt om ook tanks in te zetten tegen de Catalanen. Dat is misschien wel niet helemaal serieus bedoeld, maar het zou zelfs nog best op kunnen komen in het hoofd van Rajoy... Tenslotte begon de Spaanse burgeroorlog in 1936 door de staatsgreep van Franco en zijn kornuiten - en de PP (de Partido Popular van Mariano Rajoy) is uiteindelijk de rechtstreekse erfgenaam van het gedachtengoed gedachtenslecht van het Franquistische fascisme.

Dat zou dan erg in de buurt komen van de politionele acties (1945-1949) van het Nederlandse régime, dat niet bereid was om te praten over de onafhankelijkheid van Indonesië (en zelfs niet over een geleidelijke overgang naar onafhankelijkheid, zoals de Britten in hun kolonies probeerden te bewerkstelligen met hun Gemenebest). Het Nederlandse régime stuurde zijn beroepsmoordenaars en grote aantallen dienstplichtigen naar Indonesië, om daar door middel van grootschalige moordpartijen het Indonesische onafhankelijksstreven de kop in te drukken.

Het is te hopen dat het niet zo ver komt, maar eerlijk gezegd acht ik de postfascisten van Rajoy (daarbij ongetwijfeld gesteund door de conservatieve hiërarchie van de Spaanse bischoppen) tot alles in staat.


FORA EL FEIXISME i VISCA LA III REPÚBLICA

1 opmerking:

Anoniem zei

Zeker als ze na het overweldigende gewonnen referendum een eigen staat en eigen munt en een eigen bank oprichten los van de EU en los van de NAVO zal de volgende Spaanse burgeroorlog een feit zijn!
HELAAS.