vrijdag 5 september 2014

Voorzichtige poging tot benadering van de waarheid...

Trouw kopt vandaag dat "het denkvermogen van wereldleiders wordt vaak overschat".

Dit is een voorzichtige poging om de waarheid te benaderen (of om te proberen de waarheid onder ogen te zien?), want de waarheid is dat verreweg de meeste politici geen flauw benul hebben van waar ze het over hebben of van wat ze beslissen.

ALS ze al serieus zouden proberen zich te kwijten van hun taak (het behartigen van de belangen van de burgers), dan doen ze dat door ervan uit te gaan dat het voor alle burgers vanzelf goed komt, wanneer zij (de politici, dus) uitgaan van hun eigen belangen. En de andere (voor mijn gevoel de meeste) politici doen hetzelfde (uitgaan van hun eigen belangen), maar zonder zich zelfs maar druk te maken over het belang van degenen die zich - al dan niet vrijwillig - aan hen onderworpen hebben.

En dat is nu wat men "democratie" noemt... Kan iemand mij uitleggen wat het verschil is met een dictatuur? Een dictatuur behartigt tenslotte ook uitsluitend de belangen van de "élite" die aan de macht is.
Eh... dat in een "democratie" de politici gekozen worden en in een dictatuur niet? FOUT! Ook in een dictatuur worden verkiezingen gehouden, en vaak krijgt de dictator en zijn kornuiten daar dan ook nog een overweldigende meerderheid van de stemmen...

Geen opmerkingen: