dinsdag 8 maart 2022

Complotdenkers, ook in Spanje!

De op 20 november 1975 onverdiend in een ziekenhuis (omringd door talrijke medische specialisten) overleden fascistische Spaanse dictator Francisco Franco, bestaat dan wel niet meer, maar zijn ideologische erfenis waart nog steeds rond in Spanje - niet in de laatste plaats bij hoge (civiele en kerkelijke) personages.

Volgens een bericht van vandaag in Público heeft Jesús Sanz (aartsbisschop in Oviedo [Asturias]) gewaarschuwd, omdat er een samenzwering bestaat van communisten en vrijmetselaars, en hij vestigde daarbij tevens de aandacht op het "reactionaire feminisme". En hij vindt uiteraard ook dat er veel te veel aandacht wordt besteed aan misbruik binnen de katholieke kerk.

Voor wie niet zo goed geïnformeerd is over de Spaanse "Burgeroorlog" (1936-1939): Franco voerde -met instemming van het Vaticaan, met veel actieve steun van het Derde Rijk van Hitler en het Italië van Mussolini, en met passieve steun van het grootste deel van de wereld (Nederlanders die tegen Franco streden werd het Nederlanderschap ontnomen, tot vele decennia later!)- zijn "Kruistocht" tegen het "goddeloze communisme en tegen de vrijmetselaars"...

Geen opmerkingen: