donderdag 2 maart 2023

Waarom electrische auto's in plaats van op waterstof?

«Twintig jaar geleden was waterstof ineens een hype, maar toen kwamen elektrische auto’s in opkomst en verstomde de discussie over het nut en noodzaak van waterstof om de wereld schoner te maken.»

 Lees deze alinea eens aandachtig door! (Zie in het Brabants Dagblad van 20 februari)

Pas de laatste tijd komt er weer aandacht voor waterstofauto's, en gelukkig niet alleen voor het vrachtvervoer, want bijvoorbeeld ook BMW is nu bezig met een 'proefvloot van waterstofauto's (zie Change van gisteren). Waarom werd alle aandacht op electrische auto's geconcentreerd? Tegelijk met de eerste electrische auto's werd immers al meteen de vrees uitgesproken dat er problemen zouden ontstaan met de levering van voldoende electriciteit!

Zou dat soms zijn onder druk van de kernenergie-lobby? Het zou me volstrekt niet verbazen, gezien de propaganda van Roverheidszijde voor nieuwe kerncentrales, waarbij niemand zich meer iets schijnt te (willen) herinneren van de uitkomst van de "Brede Maatschappelijke Discussie" uit 1981-1983. En blijkbaar is iedereen (dankzij het slechte Nederlandse Mammoet-onderwijs en de tsunami van 'brood en spelen' en de desinformatie van het NPO [Nederlands Propaganda-Orgaan]?) de kernrampen van Three Miles Island, Tshernobyl en Fukuyama vergeten, en de scheurtjes in Petten, Tihanges en Doel...

Geen opmerkingen: