zaterdag 25 april 2009

Toch is VN-conferentie wel verhelderend...

Niet dat dit het bestaan van een verlamde VN zou rechtvaardigen, maar de recente antiracisme-conferentie (althans de reden die minister van buitenlandse zaken Maxime Verhagen gebruikt om de Nederlandse boycot te rechtvaardigen) biedt ons wel een onfraai inkijkje in de waarde die het Nederlandse régime aan de waarheid hecht.

Verhagen stelt namelijk als een van de redenen om niet deel te nemen dat "een aantal landen [...] de top [misbruikt] om religie boven de rechten van de mens te stellen en de vrijheid van meningsuiting onnodig in te perken [...]" (zie bijv.
De Pers van 19 april 2009).

Is dat nou niet precies wat de christenfundamentalistische delen van het Nederlandse régime proberen te doen door bijv. op godsdienstige gronden het recht op abortus en op euthanasie te beperken (en als ze de kans kregen ongetwijfeld te verbieden) en met hun pogingen om vloeken te vervolgen? En het zou me ook niets verwonderen als de blinde steun voor Israel voor een groot deel gebaseerd is op hun blinde verering van het Oude Testament.

Geen opmerkingen: