dinsdag 3 september 2013

De zoveelste leugen ten behoeve van de Verenigdestaatse oorlogsmachine?

In hoeverre een blog met de naam "Friends of Syria", die bovendien in de kop ook nog eens vraagt om te "Support Bashar Al Assad" als objectief te beschouwen is, zou ik niet durven te berekenen, maar ik heb zo mijn twijfels.

Dat neemt niet weg dat het best eens waar zou kunnen zijn dat de kennelijk voor CNN rapporterende "Syria Danny" een ordinaire bedrieger is, die alleen moet helpen om de stemming ten gunste van Barack "Yes, we want" Obama en zijn oorlogsplannetjes te doen keren. Zie voor nadere informatie het artikel CNN Caught Staging News Segments on Syria With Actors (met video-beelden) op de genoemde blog.

Voor wie mocht denken dat dit toch wel erg ver gezocht is, verwijs ik graag naar de "verpleegster" (in werkelijkheid een lid van de Koeweitse koninklijke familie) die in tranen "getuigde" dat Iraakse soldaten baby's uit couveuses op de koude vloer gooiden om de couveuses mee te kunnen nemen. (zie de Volkskrant 2 maart 2000), uiteindelijk ook alleen om ervoor te zorgen dat het Verenigdestaatse Congress toestemming zou geven voor een militaire actie tegen Irak.

Geen opmerkingen: