zondag 8 september 2013

Nieuwe dosis oorlogspropaganda van het Régime Obama

Door het Witte Huis zijn (o.a. te zien geweest op CNN, de zender die «His Master's Voice» helpt te verspreiden) "nieuwe" beelden vertoond van slachtoffers van de aanval met gifgas in Syrië. De Nederlandse pers helpt ook maar al te graag met het inkleuren van de Verenigdestaatse oorlogspropaganda. Zowel Trouw als de Volkskrant kopten vanmorgen Witte Huis toont Congres nieuwe beelden gifgasaanval, en pas in het artikel (uit de koker van het Verenigdestaatse persbureau AP!) blijkt dat het gaat om beelden van de slachtoffers en niet van de aanval zelf. De beelden zijn afkomstig van tegenstanders van Assad en "geverifieerd door de Amerikaanse inlichtingendiensten", alsof dat zou bewijzen dat die tegenstanders niet zelf verantwoordelijk zouden kunnen zijn voor de aanval.

Het artikel in NRC/Handelsblad van vandaag maakt dat in ieder geval wél meteen in de kop duidelijk: Witte Huis toont Congresleden beelden slachtoffers gifgasaanval, en bevestigt daarbij dat de Verenigdestaatse inlichtingendiensten de betreffende beelden "als authentiek" bevonden hebben. Dit betekent, volgens mijn interpretatie, echter niet meer dan dat de beelden niet vervalst zijn, maar bewijst op generlei wijze dat het régime Assad verantwoordelijk zou zijn voor de gifgasaanval. Obama wil met deze beelden proberen de Verenigdestaatse bevolking over te halen om het zoveelste neokoloniale oorlogsavontuur van het VS-régime te ondersteunen.

Ondertussen herinneren wij ons nog wel hoe "authentiek" de door Colin Powell getoonde foto's met pijltjes en kruisjes waren, die zouden bewijzen dat Irak massavernietigingswapens bezat (zie mijn artikel Bewijsmateriaal? Onwijs materiaal! van 6 februari 2003).

Geen opmerkingen: