donderdag 5 september 2013

Maar Barack "Nobelprijs" Obama gaat hoe dan ook Syrië aanvallen...

Ook al zijn er serieuze aanwijzingen dat het gifgas NIET door het Syrische régime is ingezet, maar -al dan niet per ongeluk- door de rebellen. (zie o.a. Trouw van vandaag).

Het is Obama (en zijn hele junta) uiteraard niet te doen is om de mensenrechtensituatie in Syrië. Anders zou hij zich wel inzetten voor het mensenrechtenbeleid van zijn eigen régime: concentratiekamp in Guantánamo, moordpartijen in Pakistan en Afghanistan, waarbij "per ongeluk" burgers worden vermoord door onbemande vliegtuigjes, armoede in de VS.
De aanval op Syrië gaat dan ook beslist door, en praatpop John Kerry zal zonder twijfel aanvoeren dat alle aanwijzingen dat het gifgas niet door Assad gebruikt is onjuist zijn, en dat Al Q'aida (die zit er "natuurlijk" achter) die gemene leugens in de wereld brengt.

En Obama hoeft tóch niet meer bang te zijn dat hij geen Nobelprijs voor de Vrede krijgt: die heeft hij immers al gekregen nog vóórdat hij een vinger had uitgestoken als president - ofschoon hij toch al wel te kennen had gegeven (op 23 juli 2008) dat hij helemaal niet zo vreedzaam was. Hij liet toen namelijk weten dat hem alles gelegen was aan de veiligheid van de staat Israel (eh... aan de stemmen van de Joodse Verenigdestaters bij de presidentsverkiezingen). Toen kon men al begrijpen dat de militaire steun aan Israel onverminderd door zou gaan - en dat de verdere uitroeiing van de Palestijnen door Washington geen strobreed in de weg gelegd zou worden... (zie het door mij op 20 januari 2009 vertaalde artikel En die denken werkelijk, dat er iets zal veranderen... van collega-blogger Freeman).

Geen opmerkingen: