zaterdag 21 september 2013

Onrecht wordt gecorrigeerd, maar wél op zijn grutters

Loyalis meldde enkele dagen geleden dat dit jaar op die derde dinsdag van september (de dag waarop het Nederlandse opperhoofd het volk kond mag doen van de nieuwe uitpersingen die de Haagse Bluffers voor de komende tijd hebben uitgedacht) aangekondigd werd dat AOW-gerechtigden met een eigen huis "waar ze ook de financiële lasten van dragen" niet meer als samenwonend beschouwd worden en dus een hoger (men leze: minder laag) bedrag aan AOW zouden ontvangen. Hierbij is het overigens de vraag of "eigen huis" ook kan verwijzen naar een huurwoning, wat correct zou zijn.

Het is natuurlijk leuk dat eindelijk deze belachelijke graaierij een halt is toegekend, en het zou rechtvaardig zijn om de bedragen terug te betalen aan degenen die de afgelopen jaren het slachtoffer zijn geworden van deze ordinair diefstal. Maar nee, het régime wil dat pas met ingang van 2015 jaar rechtzetten, m.a.w. éérst nog een jaar extra graaien...

Het is me volstrekt niet duidelijk hoe het mogelijk is dat het huidige régime van de nep-liberale VVD en de nep-socialistische PvdA, dat zich slechts kenmerkt door een absoluut gebrek aan kennis op het gebied van economie (en tal van andere zaken) tóch het licht heeft gezien in deze kwestie. Vermoedelijk zit er een addertje in het gras, want vanaf 2015 bestaat er geen recht meer op de AOW-toeslag, zodat een gepensioneerde die na 2014 gaat samenwonen terugvalt op een (nóg lager) gehuwdenpensioen, maar geen toeslag krijgt voor een partner met weinig of geen inkomsten. Een van de hoge grutters zal wel berekend hebben dat het op deze manier "de staat" geen geld kost. Dat het de burgers wél geld kost (zoals alle roverheidsmaatregelen deze eeuw) zal de bende van Ali Rutte en zijn Rovers volstrekt worst zijn.

Mevrouwtje Klijnsma van "Sociale Zaken" had overigens in mei dit jaar al beloofd dat ze hoopte nog vóór de zomer (het is nog net vóór de herfst) nadere informatie zou geven over de wellicht "niet voldoende helder[e]" regels over het samenwonen van AOW-ers (de Volkskrant van 30 mei 2013). Zie in dit verband ook mijn artikel AOW-regels "niet voldoende helder"? Zeg maar: flink asociaal! van 2 juni dit jaar. Overigens heb ik de onrechtvaardigheid van deze absurde situatie ook al op 21 april 2012 aan de kaak gesteld in mijn artikel Absurdistan, het land van de Haagse Bluffers van de Wilders-bende.

Geen opmerkingen: