woensdag 4 september 2013

Wie gelooft dat het VS-régime nu wél de waarheid vertelt?

John Kerry, de VS-minister van Buitenlandse Zaken, beweert nu dat hij "nooit nog een Congress-lid zou vragen om te stemmen op grond van onjuiste informatie. [...] We hebben fysiek bewijsmateriaal over waar de raketten vandaan kwamen en wanneer." [Zou Kerry werkelijk betrouwbaarder zijn dan Colin Powell? Natuurlijk niet! Politici kennen alleen hun eigen "waarheid"!]

Voor alle duidelijkheid legde hij ook nog een link naar de gasaanvallen in de Eerste Wereldoorlog en de gruwelen van de Tweede Wereldoorlog.

Verder wees hij er nog op dat "het gebruik van chemische wapens in Syrië niet alleen een aanslag is op de mensheid, maar [en dat is natuurlijk waar het allemaal om draait] een ernstige bedreiging van de Amerikaanse nationale veiligheid." (New York Times vandaag).

De door de Verengde Staten voortdurend gepleegde aanslagen op de mensheid tellen niet, want die zijn tenslotte van belang voor de nationale veiligheid (nieuwspraak voor "economische belangen") van de VS.

Het moge duidelijk zijn dat Barack "Yes, we want WAR" Obama zijn zin gaat krijgen en Syrië aangevallen zal worden. De Verenigdestaatse wapenindustrie zit zich beslist vast in de handen te wrijven en zal zich niet bezorgd maken over de uitgemoorde Syriërs, want dat gebeurt met conventionele wapens, en dan geeft het niet.

En als het dan lukt, dan hoopt Obama dat de Syrische "rebellen" hem gunstig gestemd zullen zijn en hem militaire bases in Syrië toestaan, zodat hij zich aan de grens van Iran kan voorbereiden op een aanval op dat land. De enge dromen van Obama zullen echter nog wel eens kunnen tegenvallen, denk maar aan de Taliban, die de VS niet hun zin gaven, nadat de Sovjet-troepen zich hadden teruggetrokken uit Afghanistan.

Wanneer begrijpt de wereld eindelijk eens dat er alleen kans is op werkelijke vrede, wanneer de VS volledig geïsoleerd zijn?

Geen opmerkingen: