dinsdag 22 juli 2014

"Dag van nationale rouw" - wat een huichelaars!

Nee, natuurlijk is het vreselijk dat er een kleine 300 mensen het slachtoffer zijn geworden van een politiek spelletje - want niemand maakt mij wijs dat deze ramp een "vergissing" was, netzomin als de aanslagen op 11 september 2001 in de VS gebeurd zijn zoals het Verengdestaatse régime ons nog steeds probeert wijs te maken.

Wat ik schijnheilig vind is dat het Nederlandse régime, dat zelf notabene mede verantwoordelijk is voor de chaos in Oekraïne, door samen met andere EU-lidstaten en natuurlijk het Verengdestaatse Vreemdelingenlegioen, de NAVO, een fascistische staatsgreep (of tenminste een staatsgreep met een groot aantal fascistische hoofdpersonen) in Oekraïne te steunen, voor morgen een dag van nationale ramp uitroept (de Volkskrant van vandaag). Ik hoef in dat verband alleen maar even aan dat vingertje van Van Balen te denken, waarmee hij in Kiev de woorden van de even enge Guy Verhofstadt meende te moeten benadrukken.

Het meest hypocriete is echter dat de laatste Nederlandse junta's (aangezien ze duidelijk niet weten wat regeren inhoudt, kunnen we hier écht niet over "regeringen" spreken) al jaren bezig zijn honderden, nee vele duizenden Nederlanders het leven onmogelijk te maken. Ze maken zich werkelijk niet druk over de duizenden die ontslagen worden, omdat de Haagse Bluffers het belangrijker vinden dat bankdirecteuren gewoon hun bonussen bij elkaar kunnen blijven graaien, dat zorgverzIekeraars miljarden oppotten, waardoor de gezondheidszorg verder "moet" worden uitgekleed, dat ouderen op straat gezet worden en aan hun lot worden overgelaten, omdat ze schijnbaar nog genoeg energie hebben om vanuit een rolstoel op een knopje te drukken. Daar is ineens geen geld meer voor (maar wel voor Zijne Koninklijke Willem en familie als ze de hele wereld over willen vliegen), netzomin als het kennelijk nog nodig is om hoger onderwijs toegankelijk te maken voor intelligente kinderen van eerlijke mensen (eerlijk, omdat ze niet als anderen, authentieke kapitalisten, zich verrijkt hebben door te veel "winst" te incasseren). 
Eigenlijk, bedenkt ik nu ineens, komt het de Rutte-bende waarschijnlijk wel goed uit dat een dergelijke ramp heeft plaatsgevonden, dan kunnen ze later weer benadrukken dat we hier in Nederland eigenlijk nog niet te klagen hebben.

Een dag van nationale rouw voor de slachtoffers voor deze politieke misdaad lijkt me weliswaar zeker op zijn plaats, maar daar mag dan ook wel een volledig jaar van nationale schaamte tegenover staan, omdat de Nederlandse bevolking in zijn algemeenheid de neoliberale kaalslag gewoon door laat gaan. Omdat de Nederlandse bevolking gewoon naar foebbalwedstrijden en fietsgedoe kijkt en naar ander televullis in plaats van de straat op te gaan en banken te bezetten, ministeries te bezetten en de hele parlementaire fraude-mafia te vervangen door een souverein bestuur, waarin wij, burgers zélf beslissen hoe wij willen leven.

Laten we niet vergeten dat dat stelletje profiteurs (politici, bankdirecteuren, kapitalisten, monarchie-aanhangers, wapenfabrikanten, enz.) alleen aan de touwtjes kan blijven trekken, omdat de meeste mensen dat gewoon toelaten. Wanneer wij beslissen dat we er genoeg van hebben, hebben zij niets meer te vertellen.

Leuk is overigens wel, dat Van Balen (herkenbaar aan zijn VVD-kop) aan het eind van het filmpje hierboven ons nog even een hart onder de riem steekt (ik zal het maar even in het Nederlands vertalen, want zijn Engels is alleen begrijpelijk voor mensen die zich in Dunglish gespecialiseerd hebben): "Weet je, uiteindelijk kunnen dictators nooit winnen van hun volk".

Laat Obama, de Europese Commissie en ook de bende van Rutte & kornuiten dat maar vast in hun zak steken...

1 opmerking:

Willem Wejes zei

Gelukkig, je verwoordt mijn gedachten vrijwel exact. Nu hoef ik het niet elders te herhalen. Overigens ben ik blij dat je weer meer aandacht aan je blog besteedt!