donderdag 31 juli 2014

Dat wordt dan hard tijd, Israel!

De schurkenstaat Israel (de tweede grootste schurkenstaat na de Verengde Staten) geeft te kennen zich te zullen verontschuldigen als ze zich verantwoordelijk voelen (De Standaard vandaag).

Het gaat in dit concrete geval over een aanval op een VN-school, maar UITERAARD is Israel verantwoordelijk voor alle ellende in Palestina. 

Vanaf 1946 zijn de Israeli's (conform de instructies in het Torah-boek Dewariem [Deuteronomium in het christelijke Oude Testament]) bezig de Palestijnse bevolking te deporteren, te martelen, uit te buiten en uit te moorden (zie mijn artikel Handleiding voor de Israelische acties jegens de Palestijnen van 5 januari 2009).

En misschien is er af en toe wel eens een vliegende kachelpijp van Hamas die in Israel terechtkomt, en die misschien zelfs wel eens ergens een Israelisch dak beschadigt, maar Hamas zou zich daarmee niet bezig houden, wanneer Israel niet stelselmatig alles en iedereen die opkomt voor de rechten van de Palestijnen, dwars zou zitten - en daarbij lijkt het wel alsof er geen beperkingen zijn... Wat dat betreft hebben de Israeli's (*) een hoop geleerd van de nazi's in het Derde Rijk.

Rechts een kaartje van Palestina uit een Spaanse encyclopedie van rond 1910. Toen had nog niemand van een land Israel gehoord (dat overigens nog steeds géén vaste grenzen heeft en dus eigenlijk niet eens als land beschouwd kan worden)...

(*) Ik verwijs hier naar degenen die in Israel aan de touwtjes trekken, maar ik weet dat er ook "goede" Israeli's zijn, die het helemaal niet eens zijn met de Israelische politiek ten aanzien van de Palestijnse bevolking.

1 opmerking:

Willem Wejes zei

Hallo Dwarslezer,
Ik heb ook een aardig kaartje uit de Bos atlas:

http://members.tele2.nl/blatantbill/palesrael.jpg

mijn motto was:
geloof nooit iemand die land aan je belooft, er komt niks dan ellende van!