dinsdag 28 december 2021

Israel gaat gewoon door met het koloniseren van Lebensraum

 De Volkskrant meldde gisteren dat Israel gewoon doorgaat met het koloniseren van grond (nu weer op de -in feite Syrische- Golan-hoogte) waarop het "land" (om het maar een naam te geven, want het heeft nog steeds geen officiële grenzen*) kennelijk meent recht te hebben. In de kop van het artikel wordt er -terecht- al meteen op gewezen dat dit strijdig is met het volkenrecht, maar het lijdt geen twijfel dat dit Israel niet weerhoudt door te gaan met dit soort praktijken, en dat het zich door niemand daarvan zal laten weerhouden. Tenslotte wordt Israel onvoorwaardelijk gesteund door de Verengde Staten van Amerika, de grootste schurkenstaat van de wereld - die (niet onverwacht) een tijdje geleden de Golan-hoogte niet meer als bezet beschouwen (zie de Volkskrant van 14 maart 2019).
Aanvulling op 28.12.2021 - 15:56 uur] Israel is overigens ook op een andere manier bezig Syrië aan te vallen, de laatste dagen met name met luchtaanvallen. (Reuters, vandaag)

Israel wordt nog steeds beschouwd als god's "uitverkoren volk" (al klopt dat formeel niet, want die bijnaam kregen de Israelieten uit het Oude Testament, hoewel de activiteiten van Israel een naadloze voortzetting lijken van de praktijken van die Israelieten). Vraagje: wat zegt dit over de god, die dit soort misdadigers uitverkoren heeft?


* Toen op 14 mei 1948 de staat Israel werd gesticht, kondigde de toenmalige Eerste Minister David Ben-Gurion aan "de stichting van een staat in 'Eretz-Israel' [een deel van het grondgebied van Palestina, ongeveer in het midden gelegen]", daarmee dus aangevend dat volgens hem Israel eigenlijk recht heeft op het hele grondgebied van Palestina (zie hier de volledige tekst van de betreffende proclamatie). Het moge derhalve duidelijk zijn dat Israel pas ophoudt met het bezetten van (o.a.) Palestijns gebied en het onteigenen en terroriseren van de Palestijnse bevolking als alle Palestijnen ofwel uitgemoord ofwel gevlucht zijn.

Geen opmerkingen: