donderdag 15 december 2005

Paranoia-bevordering (deel 3)

Burgemeester Cohen van Amsterdam wil in de toekomst meer -maar dan nu écht onaangekondigde- ontruimingsoefeningen (het Jeugdjournaal had het gisteravond over 'terreuroefening') houden in het Amsterdamse openbaar vervoer. (Metro vandaag)

Wat is de bedoeling hiervan? Een slimme terrorist laat diverse, onopvallende, mensen kleine springladingen in prullenbakken op het Amsterdamse Centraal Station stoppen, elk voorzien van een ontvangertje. In de spits wordt een klein signaaltje uitgezonden en de slachtoffers zijn niet te tellen... Gesteld natuurlijk dát er terroristische aanslagen komen, want voorlopig zijn alleen de paranoïde medeburgers daarvan overtuigd - en natuurlijk de haviken in het kabinet van Balk & kornuiten..

Intussen worden wél door de door Cohen zo leuk geplande oefeningen keer op keer passagiers, die op tijd op hun werk, bij de tandarts (wordt de rekening voor de verzuimde afspraak door Cohen -of misschien door de club van Balk- betaald?) of op school (in het Jeugdjournaal gaf een jongen te kennen dat zijn school natuurlijk zou denken dat de ontruiming een smoesje was) verwacht worden, gedupeerd. De slachtoffers zullen steeds meer de balen krijgen en vroeg of laat zal de schuld bij het terrorisme en bij moslims gelegd worden (volgens veel mensen is er immers een onmiskenbare band tussen het een en de anderen). En dan maar klagen dat de buitenlanders niet goed integreren in de Nederlandse samenleving (zeg maar naast-elkaar-langs-leving) en dat ze er niks van begrijpen dat deze mensen steeds meer geïsoleerd raken...

Geen opmerkingen: