maandag 26 december 2005

Vakantie tot 10 januari? Of...

Tja, als je als journalist bij een krant werkt, heb je regelmatig recht op vakantie, maar wanneer je een één-mans-weblog runt, is dat een beetje moeilijk. Toch moet ik toegeven dat ik er hard aan toe ben. Dat blijkt alleen al uit het feit dat ik de laatste week (en zelfs al wat langer) diverse dingen nog niet heb afgehandeld, omdat ik er geen energie voor heb (wintermoeheid?). Daarom heb ik besloten enkele weken 'vrij' te nemen (al kan ik niet garanderen dat ik niet af en toe toch inlog).

Graag wil ik gebruik maken van de ongetwijfeld grote intelligentie en kritische kijk van mijn lezer(e)s(sen), en daarom wil ik iedereen die iets zinnigs te melden heeft uitnodigen om op dit bericht te reageren. Alles wat een kritische mening verraadt zal worden toegelaten (zolang er geen sprake is van strafbare zaken) en berichten die ik graag had willen schrijven, zullen als échte weblog-berichten gepubliceerd worden "in het kader van aan derden beschikbaar gestelde bandbreedte".
Wat beslist verwijderd zal worden zijn berichten als bijv. "Ajax is slechter dan PSV" of over de maten van de dames in de Playboy.

Op dit moment ben ik nog niet toegekomen aan o.a. de volgende zaken, dus als iemand zich geroepen voelt zich daaraan te wagen, dan heel graag:

- Het stierenpoep [bullshit] verhaal van George Double-Me Bush, die het voor elkaar kreeg om in één toespraak "als president" de verantwoordelijkheid op zich te nemen voor de leugens die gedebiteerd werden om de invasie van Irak te rechtvaardigen (en daarbij hufterig genoeg was om er niet bij te vertellen dat hij er "als zichzelf" maar al te hard op heeft aangedrongen om die leugens te laten aannemen) en tegelijk volhield dat de beslissing om Irak aan te vallen juist was. Het ergste daarbij is dat zijn populariteit na dit lulverhaal ook nog eens enkele punten steeg...

- De kleinzielige boycot van bepaalde groepen in Spanje tegen Catalaanse bedrijven, omdat de Catalaanse deelregering wil dat de autonomie van Catalonië wettelijk anders geregeld wordt.

- De vreselijk flauwe en vooral beledigende grap die werd uitgehaald door een programma van de Spaanse omroep COPE (die in handen is van de Spaanse bisschoppenconferentie), waarbij een grappig bedoelde jas de nieuw gekozen president, Evo Morales, van Bolivia opbelde en zich voordeed als de Spaanse premier Rodríguez Zapatero, zonder zelfs het fatsoen te hebben om aan het eind te vertellen dat een en ander als 'grap' bedoeld was. In Spanje is intussen de pauselijke nuntius (soort ambassadeur van het Vaticaan) op het matje geroepen en de Boliviaanse president heeft ook een officieel excuus geëist. Het feit dat Morales een socialist is, en bovendien geen hogere opleiding heeft genoten heeft, gezien de inhoud van het telefoongesprek, daarbij een grote rol gespeeld voor de katholieke omroep.

- De verlenging van de Patriot Act in de Verenigde Staten, op grond waarvan niemand is gevrijwaard van bespionering door de Verenigdestaatse "veiligheids"-diensten, terwijl Bush zélf toestemming (of: opdracht?) heeft gegeven aan de NSA om burgers af te luisteren, zonder de daarvoor vereiste toestemming van de rechter te vragen;

- Het positieve nieuws dat een federale rechter in de VS verboden heeft om op een openbare school de allelujeuze theorie van het Intelligent Design [ID] te onderwijzen als vervanging voor Darwin's evolutietheorie. De aanhangers van ID vinden dat alles wat niet wetenschappelijk te bewijzen valt wijst op een soort goddelijk plan.

- Het heuglijke nieuws dat ook leraren Nederlands zich verzetten tegen het wangedrocht van de spellingsvernieuwing. Ze hadden dit eigenlijk 10 jaar geleden al moeten doen, maar beter nu dan later.

- Het angstaanjagende bericht dat minus-ter Donner misbruikt gemaakt heeft van de constructie van een Koninklijk Besluit om de Schipholgevangenis open te kunnen houden;

- De achterlijke conclusie van een 'onderzoek' van Maurice de Hond, waaruit zou blijken dat het Nederlands ingewikkeld en onlogisch is. Het is een feit dat veel Nederlands al jaren met een strak gezicht beweren dat het Nederlands de moeilijkste taal ter wereld is. Nu wordt kennelijk ook nog het feit dat het Nederlandse régime onlogisch handelt verward met de vermeende afwezigheid van logica in de Nederlandse taal.
Laat ik het nog maar eens een keer zeggen: vanuit objectief oogpunt (dus zonder een bepaalde taal als referentiekader te hanteren) is élke taal even moeilijk en even logisch!

- Het te-gek-voor-woorden bericht dat minus-ter Donner vindt dat eigenlijk op alle scholen godsdienstles gegeven zou moeten worden...

1 opmerking:

Anoniem zei

Heeft Donner dat echt gezegd van die godsdienstles???

Ik denk meteen aan mijn ouders: ik zat op een openbare lagere Daltonschool, en daar kon je vrijwillig godsdienstles (buiten de normale schooltijd) krijgen. Ik zei het mijn ouders, en die zeiden: "vraag eens aan de juffrouw of er dan ook (ook = behalve het christendom) les gegeven wordt in het Hindoeisme; de Koran; de leer van de Sjamanen; Zarathustra en zo?" Ik vroeg het de juffrouw. Die antwoordde: "Er is maar 1 god". Tot mijn innige blijdschap antwoordde ik haar "Dan hoef ik niet van mijn ouders".

Ik vrees dat ook Donner uitgaat van die ene god... die soms wel katholiek lijkt te zijn, maar vermoedelijk een joodse uitvinding is.