zaterdag 3 december 2005

Waarom? Desproportionele paniek!

Op het nieuws bij de Duitse commerciële radiozender RTL - Der Oldies Sender hoorde ik net dat het vogelgriepvirus waarschijnlijk al was doorgedrongen tot de Krim (Ukraïne) en dat er in Indonesië één persoon was overleden aan de vogelgriep.

In de Washington Post heb ik zojuist gelezen dat er weer 10 Verenigdestaatse mariniers gedood zijn in Fallujah (de Irakese plaats waar de Verenigdestaatse oorlogsmachine -naar onlangs bekend werd- chemische wapens gebruikt heeft tegen de burgers) en er worden elke dag tientallen Irakezen gedood door acties van de Verenigdestaters en van bepaalde verzetsgroepen in Irak. Dát werd dan weer niet vermeld in het nieuws van RTL - Der Oldies Sender, ofschoon er elk jaar wel mensen overlijden aan de gevolgen van een besmetting met een griepvirus.

Wat voor reden hebben de Europese 'overheden' om ons paniek aan te jagen om een verschijnsel dat in een of andere vorm jaarlijks optreedt?
- Zijn het de jagerslobbies die het wel een leuk idee vinden om trekvogels uit te moorden?
- Willen de 'overheden' ons op deze manier obsederen met het griepvirus van de dag, zodat we geen tijd meer overhouden om aan andere, veel ernstigere, zaken te denken?
- Of willen de 'overheden' ons misschien doordringen van de risicoś van de manier waarop kippen (en slachtdieren in het algemeen) gefokt worden, zodat we voortaan geen vlees meer zullen eten?

Ik ben bang dat het de laatste optie niet zal zijn, maar wie weet wat het wél is mag het gráág zeggen!

Geen opmerkingen: