zaterdag 17 december 2005

Waar blijven schaamte, verontwaardiging, volkswoede?

Het is inmiddels al meer dan een week geleden dat bekend werd dat Pim F. misbuik zou hebben gemaakt van 'Marokkaanse jongetjes', maar ik heb nog niets gemerkt van collectieve schaamte bij al die mensen die blind het gedachtengoed van Pim F. omarmden en die en masse hun best deden om hem tot grootste Nederlander aller tijden te laten verkiezen.

Ook heb ik nog niets gemerkt van volkswoede over het misbruik van jongetjes. Komt dat misschien omdat het 'toch maar Marokkaantjes' waren of omdat voor Pim andere normen gegolden zouden hebben?

En tenslotte heeft de LPF zich ook niet opgeheven (en niet eens zijn naam veranderd), omdat je uiteraard in deze situatie het betreffende'gedachtengoed' bezwaarlijk nog kunt blijven aanhangen.

Wanneer een meisje in een bui van verstandsverbijstering valselijk aangifte doet van groepsverkrachting door jongens van Turkse afkomst, staat heel Nederland op zijn achterste benen; wanneer in de buurt van een asielzoekerscentrum iets engs gebeurt, wordt een asielzoeker zowat gelyncht door de plaatselijke bevolking, ook al blijkt later dat hij niets met het gebeurde te maken heeft; wanneer een TBS-er ontsnapt wordt er alom geroepen om strengere maatregelen: het kan allemaal niet streng genoeg.

Nu niets van dit alles. Het lijkt wel alsof heel Nederland nu collectief denkt wat Duitsers altijd in de mond gelegd wordt met betrekking tot de Tweede Wereldoorlog: "Wij wisten het niet!" Goed, maar nu weet je het wel! Waarom worder er dan geen demonstraties georganiseerd om Pim F. alsnog posthuum te straffen, ook al is het symbolisch?

Ik kan me nog vaag voorstellen dat de BVD/AIVD dergelijke informatie niet aan de politie mogen doorspelen, of dat deze informatie, wanneer ze bij de politie terecht zou komen niet als bewijsmateriaal mag dienen, maar de situatie is nu volstrekt veranderd: de informatie is door een lompe blunder openbaar geworden, dus het lijkt mij dat de politie nu de zaak maar met gezwinde spoed ter hand moet nemen. Ik hoop dat de 'Marokkaanse jongetjes' alsnog naar de politie durven gaan en dat ze uit de erfenis van Pim schadeloos gesteld kunnen worden. Ook de anderen die bij Pim F.'s escapades betrokken waren, moeten opgespoord en vervolgd worden.

Of is de hele Nederlandse bevolking inmiddels even schijnheilig geworden als het clubje van Balk & Co.? Wel een grote bek en een wijzend vingertje als het anderen betreft, maar niet wanneer het gaan om 'onze Pim'.

En nee, kom nu niet met het argument dat er geen bewijs is van het door de BVD/AIVD geconstateerde: het zijn zeker geniepige (en ook nog eens blunderende) gluurders, maar ze zijn ongetwijfeld in staat om feiten van verzinsels te scheiden. Ik ga er daarom blind van uit dat de ophoud van de diskettes waar is.

Geen opmerkingen: