donderdag 10 januari 2008

ANP erkent Bush' oneerlijk presidentschap

Tot op heden heeft de gelijkgeschakelde Nederlandse pers het stilgehouden, maar vandaag heeft het ANP dan toch eindelijk toegegeven dat Bush onder valse vlag president is geworden.

De verrassende bekentenis is te vinden in een artikel over Bush' huidige tournée in het Midden-Oosten, waarmee hij beoogt om (in de woorden van het ANP) 'Israëlisch-Palestijnse onderhandelingen te doen herleven met als doel een vredesregeling aan het einde van zijn presidentschap' (nieuwspraak voor: 'ervoor te zorgen dat het Palestijnse volk definitief onderworpen wordt aan Israël, en uiteindelijk aan de belangen van het kapitalisme'). Bush heeft namelijk, volgens het artikel, gisteren gesproken "met zijn Palestijnse ambtgenoot Mahmoud Abbas". (zie o.a. het Reformatorisch Dagblad van gisteren.)

Aangezien zélfs de Nederlandse pers er geen geheim van gemaakt heeft dat Abbas niet als president is gekozen door het Palestijnse volk, maar op die plaats geïnstalleerd is door Israel en alleen dankzij massale militaire ondersteuning uit Israel nog steeds macht lijkt te hebben, mag uit de formulering van het ANP nu geconcludeerd worden dat ook Bush geen gekozen president is van de Verenigde Staten.

Wanneer Ehud Olmert (de Israelische eerste minister), met een verwijzing naar raket-aanvallen op het zuiden van Israel gisteren, verklaarde dat "er [...] geen vrede [zal] zijn tenzij de terreur beëindigd wordt" (Jerusalem Post van gisteren), steekt dat extra schril af tegen de realiteit in het Midden-Oosten. Het zijn namelijk niet de Palestijnen (waarmee Olmert verwijst naar Hamas, de partij die de laatste democratische verkiezingen in de Palestijnse gebieden op overtuigende wijze won) die verantwoordelijk zijn voor de 'terroristische acties' in het Midden-Oosten, maar de Verenigde Staten en hun Israelische paladijnen. De zogenaamde Palestijnse terreur is niet meer dan een reactie op de al meer dan een halve eeuw durende onderdrukking van de Palestijnse bevolking.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Bron waaruit blijkt dat de ANP dat zegt/vind.

Dwarslezer zei

Zie het artikel waarnaar de link verwijst. Dat geeft als bron van het bericht het ANP. Het ANP heeft het daarin over een 'ambtgenoot'. Aangezien Abbas geen president is, maar een stroman, is Bush dat ook, anders zou hij geen 'ambtgenoot' kunnen zijn van een stroman.