zaterdag 5 januari 2008

Nederlandse interpretatie van 'democratie'

Vermoedens waren er natuurlijk al lang, maar vandaag is door de voorzitter van werkgeversclub VNO-NCW Bernard Wientjes (in een interview in de Telegraaf) bevestigd dat door het kabinet al in juni 2007 beloofd was dat het ontslagrecht hoe dan ook aangepast zou worden. Alleen op basis van die belofte zouden de werkgevers 200.000 langdurig werklozen aan werk helpen. Wientjes wil nu alsnog met de vakbonden praten over een gezamenlijk plan. De vakbonden willen wel praten, maar in ieder geval niet over versoepeling van het ontslagrecht. (de Volkskrant van vandaag)

D66 heeft inmiddels vragen gesteld over de geheime afspraken van het kabinet met de patroonsorganisatie VNO-NCW, aldus de Telegraaf.

Voor alle duidelijkheid: de verslechtering van de ontslagbescherming van de arbeiders werd pas in november 2007 in het parlement besproken. Desondanks meenden de nep-democratische nep-christenen van de Balkenbende kennelijk daarover al in juni 2007 afspraken te mogen maken. En dat is nou dezelfde schijnheilige club die Hugo Chávez beticht van ondemocratisch handelen...

P.S.: Het Telegraaf-artikel bevat een foto die schokkend kan zijn voor klassebewuste lezers...

1 opmerking:

Anoniem zei

worst met geest

hoezo laat die telegrof-foto mij verschieten: ik zie een genotzuchtige stropdaspastoor met gesprongen wijnaderen die overduidelijk te veel varkensvlees gevroten heeft en teveel wodka gezopen en die aan zijn bijna volledig geatrofieerde handje te zien nog nooit in zijn leven eerlijk werk heeft verricht, en zelfs het tellen van uitpersingsgeld door anderen laat doen.

niks nieuws dus.
gewoon een kriminele witte boord.