donderdag 3 januari 2008

De zoveelste leugen van de Balkenbende

Het is bijna onvermijdelijk dat politici regelmatig liegen, maar een zo hoge liegfrequentie als in de diverse Balkenbendes kan ik me sedert de jaren 1950 werkelijk niet herinneren.

Nu heeft staatssecretaris Heemskerk van Economische Zaken (lid van de PvdA, de partij van de dwangmatige draaikonten) het weer gepresteerd om te beweren dat er wel degelijk computers verkrijgbaar zijn ("In de praktijk blijkt dat ook het geval te zijn") zonder Windows, "ofschoon (geeft hij zelf toe) op een beperktere schaal". (Webwereld van vandaag)
Daar heeft hij -taalkundig gezien- volledig gelijk in. Men kan namelijk best door een computerbouwer een computer op maat laten bouwen (zoals ikzelf doe) zonder Windows, maar die zijn wel wat duurder dan computers uit de supermarkt. Uiteraard is een electronicawinkel meestal wel bereid Windows te verwijderen, maar dat leidt dan toch niet tot een, alleszins redelijke, prijsverlaging.

Het kán natuurlijk ook zijn dat Heemskerk gewoon een domkop is. Het is duidelijk dat politici niet intelligent hoeven te zijn. Een bekend voorbeeld daarvan geeft H's huidige minister (van Economische Zaken) Maria van der Hoeven, die in een vorige Balkenbende, toen als minister van Onderwijs buitenlanders het advies gaf om veel naar Sesam Straat en Tik Tak te kijken. Zo zouden ze gemakkelijk Nederlands kunnen leren... en dat terwijl in Tik Tak niet één woord gesproken wordt.

Geen opmerkingen: