dinsdag 6 mei 2008

EU als 'voorbeeld' van democratie en vrijheid...

Het was natuurlijk niet de bedoeling dat we dit zouden zien, maar dankzij een waakzame burger (?) is nu toch vastgelegd hoe op 12 december 2007 een groot aantal Europarlementariërs in Straatsburg in opstand kwamen tegen de wijze waarop de EU de negatieve referendum-uitslagen van enkele jaren geleden (in Frankrijk en Nederland) naast zich neerlegde met het truukje dat de 'grondwet' voortaan een 'verdrag' was. Ze waren het er ook niet mee eens dat vijf andere EU-lidstaten besloten hadden de beloofde referenda te annuleren - zodat nu alleen nog een Europees referendum in Ierland het hele circus in het water kan doen vallen.

De Spaanse Europarlementariër José Pomes Ruiz probeerde weliswaar de filmer de zaal uit te bonjouren, maar dat neemt niet weg dat duidelijk te zien en te horen is dat een aanzienlijk deel van de aanwezigen een REFERENDUM wil.



Dankzij de blog Schall und Rauch, waarop Freeman de bovenstaande link opnam, kan ik er nu toe bijdragen dat ook mijn lezers kennis kunnen nemen van wat in de EU wordt beschouwd als 'vrijheid en democratie'. (Dat doet een beetje denken aan die Nederlandse club, de VVD, die ook Vrijheid en Democratie in haar naam heeft staan...)

Helaas is de aan het eind van de video-opname vermelde link van http://x09.eu in ieder geval op dit moment niet beschikbaar...

Geen opmerkingen: