zondag 17 mei 2009

Hoe moet het toch verder met Wouter Bos?

Tot op heden is Wouter Bos nog zonder al te veel kleerscheuren uit al zijn gedraaikont gekomen - wat overigens minder zegt over zijn kwaliteiten dan over het gemak waarmee zijn partijgenoten en de Nederlandse kiezers alles zomaar slikken.

Onlangs gaf hij te kennen (in verband met de populariteit van Geert Wilders in diverse peilingen) dat hij er niet over peinst om met Geert Wilders' PVV te gaan regeren. Dat is volgens hem "volstrekt ondenkbaar", omdat het Nederland van Wilders "vervelend, koud en kil" zou zijn (Elsevier, 11 mei 2009).

Het is natuurlijk de vraag of Wilders wél met de PvdA zou willen regeren, maar als de de woorden van Bos hoort, krijg je in ieder geval de indruk dat er nooit een coalitie zou komen met beide partijen.

Mensen die echter de afgelopen jaren het nieuws een beetje bijgehouden hebben, zullen zich zijn opmerkingen in RTL Nieuws van begin maart 2006 nog wel herinneren dat hij geen zitting wou nemen in een kabinet onder leiding van Balkenende (zie Trouw van 1 maart 2006, of de Leeuwarder Courant van 2 maart 2006).

Het zal dus nog spannend worden na de volgende verkiezingen, maar wat daar ook uit komt, de kans is klein dat er voor de gewone mensen iets wezenlijks verandert - tenzij er toch nog een coalitie van écht linkse partijen op zou duiken, maar ik weet niet of de NAVO dat wel zal pikken...

Geen opmerkingen: