maandag 28 december 2009

Protest in Puerto Rico tegen het FBI (overgenomen artikel)

Het volgende artikel komt uit CubaDebate van 24 december 2009:

Tientallen mensen zijn vandaag samengekomen bij het gebouw van de federale regering in Hato Rey, San Juan (Puerto Rico), de meeste van hen met de vlag van hun land in de hand, om ter gelegenheid van de viering van de "Dag van de Vlag" te protesteren tegen het FBI.

De muziek van Andrés Jiménez zorgde voor de juiste sfeer voor de door de Nationale Onafhankelijkheidsbeweging Hostosiano (MINH) georganiseerde activiteit.

De activiteit zal worden opgedragen aan Juan Mari Brás, die om medische redenen niet aan de activiteiten zal kunnen deelnemen, maar die een boodschap heeft opgenomen, die bij het vallen van de avond vertoond zal worden.

Bovendien zal de MINH proberen een formele kennisgeving voor het FBI te overhandigen aan een vertegenwoordiger van de federale overheid.

De klacht is ondertekend door 10 advocaten van de onafhankelijkheidsorganisatie en is gericht tegen de Verenigde Staten, hun president Barack Obama, het FBI en de regering van de vrij-geassocieerde staat Puerto Rico, vertegenwoordigd door Luis Fortuño.

In de klacht wordt o.a. openbaarmaking geëist van alle bekende informatie over een complot in de jaren 1970 om Mari Brás te doden en verder dat alle federale medewerkers bekend worden gemaakt die ingezet zijn tegen onafhankelijkheidsstrijders (en dat hun activiteiten onderzocht worden), met inbegrip van de zaken betreffende Albizu Campos, de Cerro Maravilla en de moorden op Carlos Muñiz Varela, Antonio Mari Pesquera en Filiberto Ojeda Ríos.

Ook wordt geëist dat de vervolging van de onafhankelijkheidsbeweging wordt beëindigd, dat de nog in federale gevangenissen opgesloten politieke gevangenen worden vrijgelaten, dat federale en politie-agentschappen in Puerto Rico worden ontmanteld en teruggetrokken en dat het Puertoricaanse volk een schadeloosstelling krijgt "voor de tijdens meer dan 100 jaar kolonialisme, misbruik en onderdrukking veroorzaakte schade"…

(Met informatie uit
El Nuevo Dia, Puerto Rico)Vertaling: Dwarslezer

Geen opmerkingen: