maandag 21 december 2009

Goed initiatief in Spanje: oproep tot boycot van de kersttoespraak van de koning

Eergisteren in KaosenlaRed gepubliceerde oproep:

Een koning die een kind is van de dictatuur, die bang is voor een democratie die hem zijn troon van "bon vivant" zou kunnen afnemen, die profiteert van het resultaat van onze inspanningen door zich meester te maken van onze belastingen. Een koning die ons met handen en voeten bindt om door te kunnen gaan met de wet van "gebonden en stevig gebonden".

Onder hen die het werk van de duivel zien in het Estatut van Catalonië, de volksraadplegingen, het zelfbestuur en het recht om zelf beslissingen te nemen, bevinden zich degenen die hun zegen gaven aan deze monarch. Een vorst die in zijn eigen toekomstig belang bijeenkomsten van de ministerraad van Franco voorzat, en die zijn monarchie oplegde aan de nabestaanden van hen die op democratische wijze zijn grootvader Alfonso afzetten en die streden tegen het fascisme.

Het is geen toeval dat in dezelfde week van de volksraadplegingen over de onafhankelijkheid [in Catalonië] de kleine Borbón een bezoek bracht aan Girona als de heer die zijn grondgebied komt inspecteren. Geen enkele koning wil dat zijn koninkrijk uiteenvalt en daarom is deze monarchie dan ook een hindernis voor de wensen van de volkeren die in de staat Spanje wonen. We moeten ervoor zorgen dat ze weten dat we hen niet willen, en daarom roepen we iedereen op om deel te nemen aan een groot fluitconcert op het tijdstip van zijn kersttoespraak, om ons zo te voegen bij andere soortgelijke initiatieven die in de hele Spaanse staat van diverse zijden zijn genomen.

Alle antimonarchisten, maak lawaai tegen een franquistische kroon.

WEG MET DE BORBONS!!!

http://xarxaredesareredantimonarkika.blogspot.com/


In verscheidene andere media (zoals
La República. Insurgente en Vieiros) zijn oproepen verschenen om deel te nemen aan of informatie over deze initiatieven: hetzij met een fluitconcert of met een concert van pannendeksels zolang als de kersttoespraak van koning Juan Carlos duurt.
(tekening: Carlos Tena)


[vertaling: Dwarslezer]

Geen opmerkingen: