donderdag 9 januari 2014

Is het allemaal nog niet erg genoeg?

Alsof er niet al jaren veel te veel geld verspild wordt aan het promoten van het middeleeuwse overblijfsel koningschap in Nederland, moeten er nu ook nog elk jaar "koningsspelen" georganiseerd worden. Organiseerder Richard Krajicek wil "echt dat de koningsspelen een traditie worden". (Trouw van vandaag).

Dat geld moet natuurlijk ook weer uit onze zakken komen. Waarom betaalt die Kraai het niet uit zijn eigen zak? Of waarom vragen ze anders niet wie iets bij wil dragen aan dit soort onzin? Misschien een collecte... net als voor allerlei "goede" doelen met directeuren met goed gevulde bankrekeningen.

Wat houden "koningsspelen" trouwens in? Is het dan de bedoeling dat alle koningen in de wereld (gelukkig zijn het er steeds minder) ergens bij elkaar komen om samen te spelen? Is het al niet genoeg dat het Nederlandse opperhoofd zijn spelenergie kan uitleven bij de Olympische brood en spelen?

1 opmerking:

Willem Wejes zei

Ach, zou het niet gewoon gaan om een nummertje WC pot werpen? Er is niet al te veel training, noch verstand voor nodig. Geknipt voor een koning toch?