vrijdag 3 januari 2014

Weer een misselijkmakend voorbeeld van Nederlandse halfslachtigheid!

"Het Nederlandse Openbaar Ministerie (OM) wil een Europees verbod op zwaar knalvuurwerk" (NRC/Handelsblad van gisteren).

Alsof dat wat uithaalt. Kan het OM niet bedenken dat mensen (kinderen) die zware knallen willen ook met rotjes enge dingen kunnen uithalen. Alsof het niet tot het OM doordringt dat ook vuurpijlen brand kunnen veroorzaken, dat die ook in iemands oog of kleding terecht kunnen komen.

Het spijt me te moeten constateren dat er bij het OM kennelijk in een andere wereld geleefd wordt, en eerlijk gezegd vrees ik dat er ook uit het Haagse praatclubje geen zinnige beslissing voortkomt

IK beslis daarom hierbij dat vuurwerk (van welke soort dan ook) in Nederland niet verkocht/gekocht noch ingevoerd mag worden. Alleen speciale daartoe gemachtigde bedrijven mogen vuurwerk inkopen en opslaan (onder zeer strenge voorwaarden, zodat "ongelukjes" als in Enschede nooit kunnen voorkomen).

Bij speciale gelegenheden (zoals op 1 mei, de Dag van de Arbeid) mag op een veilige plaats (sportveld, bijv.) vuurwerk worden afgestoken, door een van die speciale daartoe gemachtigde bedrijven.

Voordelen:
- geen oogletsel en afgeplofte handen;
- geen vernielde vuilniscontainers, bushokjes of afgebrande huizen;
- geen straten vol vuurwerkafval;
- geen mensen met ademhalingsproblemen door de kruitdamp;
- geen gestresste huisdieren door het geknal;
- veel minder kruitdamp in de atmosfeer.

Vooruit, Haagse Bluffers, zorg maar dat dit gauw in een wet wordt omgezet. Voor de verhoging van de pensioenleeftijd waren jullie ook gauw genoeg klaar!

1 opmerking:

Willem Wejes zei

Misschien ben ik een complotdenker, maar ik blijf heel sterk vermoeden dat er in Enschede nog heel wat anders behalve dat vuurwerk was opgeslagen. De rook was op ongeveer 15 kilometer afstand nog te zien!