maandag 2 juni 2003

Toch nog eerlijke mensen?

Een senaatscommissie in de Verenigde Staten gaat uitzoeken of de president en diverse andere regeringsfunctionarissen de hele wereld voor de gek hebben proberen te houden met hun zogenaamde bewijzen ten aanzien van de massavernietigingswapens van Irak.

Zouden ze ook nog zoveel fatsoen hebben om ons hun verontschuldigingen aan te bieden voor hun beledigingen aan ons adres, omdat wij hun doorgestoken kaart meteen doorhadden?

De meelopers (het "Nieuwe Europa") kan nog heel wat leren van het "Oude Europa"... Trouwens ook de marionetten van Bush (op de eerste plaats Tony Blair, José María Aznar en Balkenende) zijn ons wel een heel welgemeend excuus verschuldigd!

Wat ook juist zou zijn is dat Bush zijn consequenties trekt. Na alle moeite die zijn partij enkele jaren geleden deed om Bil Clinton af te zetten, nadat die vieze spelletjes gespeeld had, moet Bush nu minstens spontaan aftreden (en eigenlijk ook eigener beweging zichzelf de doodstraf opleggen) na de gevaarlijke spelletjes die hij gespeeld heeft, die misschien wel hadden kunnen leiden tot een wereldwijd conflict.

Geen opmerkingen: