vrijdag 13 januari 2006

Uiteraard gaat er toch Nederlands kanonnevlees naar Afghanistan!

In NRC/Handelsblad lees ik vandaag dat het kabinet heeft besloten om toch te voldoen aan het verzoek van Bush om soldaten ('een militaire missie' heet dat, dat klinkt meteen een hoop minder oorlogszuchtig) naar Afghanistan te sturen.

Balk heeft een nieuwe conceptbrief gestuurd, waarmee D'66 minder moeite zal hebben (wordt verwacht), en zo komt alles toch nog goed: de zijwindgevoelige Dom66 kan zonder gezichtsverlies (voorzover als die partij natuurlijk nog een gezicht heeft) akkoord gaan met de oorlogspolitiek van Bush' slaafjes Balk & kornuiten en het risico van vervroegde verkiezingen is weer even vooruit geschoven.

En wat voor Balk natuurlijk erg belangrijk is: Bush (Praise the Warlord! Hell-ay-looyah!) zal hem nog wel eens een keertje willen ontvangen.

Het Jeugdjournaal had eerder vanavond heel objectief een schoolklas, waarvan de helft van de leerlingen uit kinderen van Afghaanse afkomst leek te bestaan, gevraagd wat die ervan vonden. De meerderheid vond dat hulp aan de Afghaanse bevolking hard nodig is en dat er dus geholpen moest worden. Uit de opmerkingen van de kinderen bleek niet dat ze duidelijk geïnformeerd waren over welk deel van Afghanistan het betrof... Heel taktisch werd overigens ook nog een jongen getoond die toch wat twijfels had.

Geen opmerkingen: