dinsdag 10 januari 2006

Zo zou het ook in NL moeten kunnen!

Gisteren meldde ik al dat in Spanje een overtreder van het rookverbod gearresteerd werd, omdat hij na opdracht daartoe van een politie-agent weigerde zijn sigaret te doven. Hij is inmiddels door de rechter veroordeeld tot een boete van € 240,00. (El Periódico van vandaag).

Nadere details uit het artikel van vandaag: betrokkene zat in een horeca-gelegenheid aan een snelweg te roken op een plaats waar dat niet was toegestaan. Een politie-patrouille verzocht hem in een voor rokers bestemd gedeelte te gaan zitten, dan wel zijn sigaret te doven. Omdat hij niet voldeed aan diverse verzoeken, is hij aangehouden - met het bovenvermelde resultaat.

1 opmerking:

Anoniem zei

Het verbaast me weer dat dwarslezer zich voortdurend aan overheden stoort, maar in het geval van bestraffen van roken ineens de overheid tot beste vriend verklaart. Ik herken dit gedrag alleen van ex-rokers die daarna ineens roomser dan de paus zijn. Zie ook Hoogervorst. Die is wel het beste bewijs dat de overheid echt geen belang stelt in onze gezondheid, tenzij het teveel gaat kosten.
Overigens had de man natuurlijk wel in het gedeelte voor rokers moeten gaan zitten, dat is er immers voor bedoeld.

Persoonlijk vind ik dat brandende achterlichtjes op fietsen aanzienlijk belangrijker zijn. Laten ze fietsers zonder licht maar eens bekeuren...
En ook voortaan iedereen beboeten die ondanks het rode voetgangerslicht toch oversteekt...