zaterdag 13 maart 2010

Sean Penn vraagt gevangenisstraf voor VS-journalisten die liegen over Chávez en hem "dictator" noemen

Tijdens een interview met de acteur Bill Maher, presentator van het programma "Real Time" op HBO, suggereerde de acteur Sean Penn dat liegen via de media, zoals het betitelen van president Hugo Chávez als "dictator", met de gevangenis bestraft zou moeten worden.In verband met de beschuldigingen van president Hugo Chávez over de rol van de VS in Haïti, die hij kenschetst als "bezetting" zei Penn: "Als sommige van deze landen ons beschuldigen van bezetting -terwijl ik denk dat dit een strikt humanitaire actie is van het leger van de VS, en een ongelooflijke actie- dan kan ik toch een beetje meeleven [met de beschuldigingen], want elke dag opnieuw wordt deze gekozen leider [Chávez] hier betiteld als dictator, en dat slikken wij gewoon. En we hebben het hier over de grote media. Er zou een grens moeten zijn, en wie die overschrijdt zou naar de gevangenis moeten."

Penn is een acteur met vooruitstrevende ideeën. Hij beschouwt zich als verdediger van de regering van Chávez en van diens project voor een "socialisme van de 21e eeuw. Ook sympathiseert hij met de gebroeders Fidel en Raúl Castro uit Cuba. Penn is ook de eerste Verenigdestater geweest die (in 2008) met de Cubaanse president Raúl Castro gesproken heeft.

"In de media wordt hij als een clown afgeschilderd," zei Maher, die Penn, gezien zijn reizen naar Venezuela, ondervroeg over president Hugo Chávez.

"Wij in de Verenigde Staten hebben er moeite mee om ons te verplaatsen in de huid van wat de geschiedenis van Venezuela geweest is, de geschiedenis van Latijns-Amerika, en van veel andere plaatsen. Wij zijn erg monocultureel. We worden gehypnotiseerd door de massamedia", zei de hoofdrolspeler van de film "Milk", en tevens filmproducent.

"Neem bijvoorbeeld Hugo Chávez. Wie weet hier dat hij 14 van de meest transparante verkiezingen van de wereld gewonnen heeft en dat hij democratisch gekozen is?", voegde hij daaraan toe.

Penn gaf bovendien aan dat hij in Haïti binnen kon komen dankzij Chávez en zijn contacten met Venezuela en Cuba.

Gepubliceerd door Aporrea.org (10.03.2010) - vertaald uit het Spaans door Dwarslezer

Geen opmerkingen: