zondag 8 juni 2008

Arie Slob zit in het slop

Arie Slob, de fractievoorzitter van de ChristenUnie in de Tweede Kamer is "diep geraakt" door de "woede" en het "venijn" dat de ChristenUnie ten deel is gevallen, omdat deze christenfundamentalistische partij tegen elke prijs de medische mogelijkheden wil blokkeren, waarmee enorm menselijk leed voorkomen kan worden. In een interview met NRC-Handelsblad verklaart hij: "Kennelijk mag je vanuit allerlei invalshoeken politiek bedrijven, maar niet vanuit de christelijke religie." (NRC-Handelsblad van gisteren)

Daar zou ik het nog wel eens over willen hebben met meneer Slob met zijn gevoelige christocratische ziel, over "politiek [...] vanuit de christelijke religie". Want je zou je afvragen, als deze meneer en zijn gevoelige partij al zo overstuur raken van enkele cellen (die zij enkel als menselijk herkennen omdat ze weten dat ze uiteindelijk afkomstig zijn van een man en een vrouw), die misschien niet kunnen uitgroeien tot iets wat ooit in menselijk leven zou kunnen overgaan, hoe het dan in KOTSnaam mogelijk is dat diezelfde partij, met haar eigen christocratische minister van oorlog Eimert van Middelkoop er geen bezwaar tegen heeft mee te doen (en blijven doen) aan een in alle opzichten niet-gerechtvaardigde en niet te rechtvaardigen oorlog in Afghanistan, waar door Nederlandse soldaten op dubieuze gronden burgers en verzetsstrijders vermoord worden?

Leg me dat eerst maar eens uit, meneertje Slob! Dan kunnen we het later misschien ook nog eens hebben over wat die christelijke religie van jou inhoudt...

Geen opmerkingen: