zaterdag 7 juni 2008

Gelegaliseerde diefstal

Iedereen die een beetje het nieuws volgt wist natuurlijk al lang dat de Balkenkabinetten (netzomin trouwens als de clubs van Kok en Zalm) zich ook maar enigszins ongerust maakten over het milieu, anders zouden ze wel écht milieubeschermende maatregelen hebben ingevoerd. In plaats daarvan zijn allerlei milieuheffingen ingevoerd, die ons vooral moeten geruststellen (en van ons geld afhelpen). We mogen rustig het milieu verzieken, want we betalen ervoor en dan komt het wel goed (of zoiets).

De Pers meldde gisteren op bladzijde 6 (helaas niet te vinden in de RSS-feed) dat dit jaar sedert 1 januari al 18 miljard euro (schrijve: 18.000.000.000) is ingepikt door middel van allerlei milieuheffingen op energie, brandstofverbruik en verpakkingen. Dit heeft Hans van Mierlo, hoogleraar openbare financiën in Maastricht, gisteren verklaard in het TV-programma Eén Vandaag.

Van dit bedrag komt slechts één procent ten goede aan het milieu. De rest wordt in de schatkist gestort, waarna het Nederlandse régime er bijvoorbeeld snelwegen van kan aanleggen. Of ze zijn vast een potje aan het aanleggen voor de ongetwijfeld peperdure JSF-straaljagers, waarvan de prijs nog steeds niet bekend is. Of misschien wordt er vast geld gereserveerd voor deelname aan een oorlog tegen Iran.

Op 1 juli dit jaar moet dan ook nog eens een toeslag op vliegtickets worden ingevoerd, ook -dat wordt althans gesuggereerd- ten behoeve van het milieu...

Het zal nu wel duidelijk zijn waarom steeds meer mensen het sinds het aantreden van de eerste Balkenbende moeilijker hebben gekregen om financieel het eind van de maand te halen.

Geen opmerkingen: