maandag 9 juni 2008

Embryoselectie uitbreiden!

Het is - gezien de ontwikkelingen in parlementair Den Haag - dringend noodzakelijk de embryoselectie niet alleen uit te breiden naar ernstige erfelijke ziekten, zoals de medische wereld (terecht) wil, maar ook naar potentiële dragers van een religieus fundamentalisme, die hun op een oud sprookjesboek gebaseerde waandenkbeelden aan iedereen willen opleggen.

Het is alleen jammer dat die mogelijkheid niet pakweg vijftig jaar geleden al bestond. Het zou de wereld een hóóp ellende bespaard hebben!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Over waandenkbeelden gesproken. Neem eens de tijd om 2,5 uur naar de lezing van Bruce Lipton te kijken. Misschien raak je dan wel van je waandenkbeelden af...

http://www.thefemininetouch.nl/index.php?pag=artikel&art_id=352&tel=0

Dwarslezer zei

Ik weet niet, Ko, hoe jij redeneert, maar ik heb het niet gehad over preventief borsten laten weghalen, ofschoon ik ook dat alleszins kan legitimeren. Het is droevig genoeg dat mensen met voorbeelden van wat hun te wachten staat, zich hiertoe genoodzaakt ziet.

Het gaat mij om het gezeur van de ChristenUnie-fundamentalisten, die met een beroep op hun sprookjesgod anderen hun (waan)visie willen opleggen. Het gaat bij de embryoselectie om onderzoek op een stuk of 10 (tien!) cellen, die niet meer leven in zich hebben dan losse cellen uit een plant.

Bovendien is de ChristenUnie volstrekt onbetrouwbaar en ongeloofwaardig: hoe achterlijk moet je zijn om argumenten over de leefwaardigheid van enkele cellen te aanvaarden van een club die geen enkele moeite heeft met deelname aan een oorlog waarbij échte, levende mensen in flarden worden geschoten om kapitalistische machtsbelangen.

Geen miljoen Bruce Liptons kunnen laten vertrouwen in of op christenfundamentalisten.