vrijdag 2 oktober 2009

Discussie over verlenging missie in Afghanistan binnenkort overbodig...

Zoals het er nu naar uitziet zijn hoeft er niet meer gediscussieerd te worden over een verlenging van de Nederlandse 'missie' in Afghanistan. Vóór eind 2010 zijn, als ze nog een beetje doorgaan met 'precisiebombardementen' alle Afghanen uitgemoord door het Verenigdestaatse leger en het Verenigdestaatse Vreemdelingenlegioen, de NAVO, waarbinnen de Nederlandse soldaatjes uitblinken door een uiterst efficiënte combinatie van vernielen, uitmoorden en (dat wordt althans gesteld) opbouwen. Uiteraard is het volstrekt zinloos om daarbij onderscheid te maken tussen Taliban en andere Afghanen, want op grond van het internationale oorlogsrecht heeft de bevolking van een bezet land het recht om zich op alle mogelijke manieren te verzetten tegen een bezettingsmacht.

En voordat er iemand begint met het smoesje dat de VS Afghanistan bezet hebben op verzoek van de 'regering' van Karzai, dan kunnen ze maar beter meteen hun mond gaan spoelen met kopervitriool, want wat door de westerse pers wordt betiteld als 'regering', is niet meer dan een Verenigdestaatse marionet (Karzai) met een stelletje meeheulders, profiteurs en misdadigers om zich heen.

De commandant van de strijdkrachten, generaal Van Ulm, verdedigde zich voor een moordpartij, waarbij afgelopen woensdag weer negen Afghaanse burgers vermoord werden, door te stellen dat de piloot zich 'aan alle procedures [...] gehouden' had (NRC, vandaag), maar dat zegt natuurlijk niets. Het wordt dan vooral tijd om die procedures eens te onderzoeken. Als daarin staat dat alle Afghanen uitgemoord moeten worden, dan is het dus kennelijk goed. Het gebeurde nog wel bij een 'precisiebombardement', wat erop wijst dat het kennelijk ook precies de bedoeling was die burgers te vermoorden.

De beroepsmilitair [nieuwspraak voor beroepsmoordenaar] Van Lullem durft zelfs te beweren dat de moordpartijen de schuld zijn van de slachtoffers: "Het is diep triest dat er mede door het optreden van de Taliban slachtoffers zijn. Dat geeft nog maar eens aan dat de tegenstander zich van god noch verbod iets aantrekt"... De simpele Nederlandse krantelezer zal er zich waarschijnlijk niet druk om maken, maar het zijn juist de bezetters die zich nergens iets van aantrekken, en al zeker niet van de rechten van de Afghanen. Ze hebben kotsverdomme helemaal niks te zoeken in Afghanistan, die walgelijke kapitalisten, en het bloed van elke gedode westerse soldaat en van elke uitgemoorde Afghaan kleeft aan de handen van de régimes, onder leiding van o.a. Balkenende, Obama, Zapatero, die door hun ondersteuning van de Verenigdestaatse koloniale oorlogen medeplichtig zijn aan de daar gepleegde oorlogsmisdaden.

Geen opmerkingen: