zaterdag 7 november 2009

Zielig: Willem A. slaapt slecht door gedoe over zijn villa

Aldus meldt NRC/Handelsblad vandaag. Dat is natuurlijk heel vervelend voor hem, want hij heeft het toch al zo zwaar: allemaal reizen, persfotografen en dan ook nog eens dat gezeur van de pers... en dan af en toe ook nog eens een flatertje slaan. Tja...

Er zijn meer mensen die slecht slapen: die lopen door de economische crisis het risico hun woning kwijt te raken. Dat zijn mensen die niet elders nog een paar villa's ter beschikking hebben, en die ook geen familieleden hebben met villa's waar ze eventueel een tijdje zouden kunnen logeren.

Die laatste mensen (en dat zijn er heel wat meer dan de leden van de zogenaamde 'koninklijke familie') zijn het slachtoffer van het roofzuchtige kapitalisme, dat mensen uitsluitend ziet als vervangbare productiemiddelen (de factor 'arbeid' in de kapitalistische berekeningen). Ook de 'koninklijke familie' vormt een onderdeel van en heeft zijn verantwoordelijkheden in dat onmenselijke kapitalisme.

Ik wens daarom Willem A. (en zijn hele familie) van harte vele slapeloze nachten toe, zodat ze goed kunnen nadenken over hun werkelijke verantwoordelijkheden. Misschien zou Willem A. zich het advies van Willebrord van Beek ter harte kunnen nemen, maar dan zoals hij dat eigenlijk had moeten geven (al kun je dat van een VVD-er natuurlijk niet verwachten): "Als er zoveel kritiek en onduidelijkheid is, dan moet de prins kiezen voor zijn toekomstig koningschap en niet voor het zomerhuis".

Geen opmerkingen: