woensdag 18 mei 2022

Spaanse economie en Juan Carlos I

Concordia Real Espanola [letterlijk: Spaanse Koninklijke Eensgezindheid], een monarchistische club die vlak voordat ex-koning Juan Carlos uit Spanje naar Abu Dhabi (zit Ali B. daar ook niet?) vluchtte uit angst voor vervolging door zijn financiële manipulaties, heeft een onderzoek gepubliceerd. Uit dit onderzoek zou blijken dat hij dankzij de 244 reizen in de loop van zijn koningsschap, de Spaanse economie 62 miljard Euro zou hebben opgeleverd. (zie El Español van gisteren). 

Dit "onderzoek" doet sterk denken aan de in Nederland in de voorbije jaren uitgevoerde natte-vinger-onderzoeken over de economische meerwaarde van Hare Koninklijke Bea en Willem + Máxima. 

Er zijn kennelijk nog steeds mensen die werkelijk geloven dat buitenlandse zakenlieden zaken willen doen met bedrijven in Spanje en Nederland dankzij de aanwezigheid van in een operette-uniformpje geklede (?) koningen en -innen? Het lijkt mij heel vreemd dat bedrijven en zakenlieden in iets anders geïnteresseerd zijn dan in het maken van WINSTEN!!!

Geen opmerkingen: