zaterdag 5 september 2020

Wie is eigenlijk de baas in Nederland?

Ik stel zelf al enkele decennia dat de Nederlandse regering de naam 'regering' niet verdient, want die kan alleen gelden als er daadwerkelijk geregeerd wordt. En daarvan is al minstens sprake sedert het eerste Kabinet Kok" (1994-1998) onder leiding van Wim Kok (van wiens naam het woord 'kokhalzen' afgeleid is - of zou kunnen zijn). Dezelfde Wim Kok, die vond dat de Partij van de Arbeid haar ideologische veren moest afschudden...

Een duidelijk bewijs van dat in Nederland niet de regering aan de touwtjes trekt, maar de industrie, wordt geleverd door de NIET-uitvoering van de voorgestelde 'Suikertaks', omdat er in het Preventieakkoord (2018) al afgespraken waren gemaakt over minder suiker in frisdrank en snoep. Dat is dus volgens het régime Rutte III voldoende...

Enfin, lees was Foodwatch hierover in haar nieuwsbrief van vandaag geschreven heeft:

De helft van de Nederlanders is te zwaar. We consumeren met z'n allen te veel suikers, wat bijdraagt tot overgewicht. Niet gek natuurlijk, want heel veel producten zitten boordevol suiker. De grootste boosdoener? Frisdrank.

Zou het niet eerlijk zijn als bedrijven mee moeten betalen aan de schade die ze aanrichten? Jazeker! Daarom voerden 43 landen een suikertaks in. Een suikertaks zorgt ervoor dat 'de vervuiler betaalt' en de industrie minder suiker in haar producten stopt.

Dat zien voedingsbedrijven natuurlijk niet zitten. De voedingsindustrie dreigt eerdere afspraken - die gemaakt zijn om overgewicht tegen te gaan - niet na te komen, als er een suikertaks komt. Dat is regelrechte chantage, waar de staatssecretaris voor is gezwicht.

Wie leidt dit land eigenlijk: de overheid of de industrie?!
Lees hier de rest van het artikel met verdere informatie.
En vergaat daarna ook niet om de petitie aan het eind van het artikel te ondertekenen!

Geen opmerkingen: