woensdag 2 september 2020

Toch maar weer een referendum in Nederland?

Op de site van MEER DEMOCRATIE vond ik (net een beetje te laat - nu moet ik wachten totdat ik het vervolg morgen in de krant kan lezen) een artikel dat met de volgende alinea's begint:
Het bindend correctief referendum is terug in de Haagse politiek. Nadat Nederland – als eerste democratische land ooit – twee jaar geleden het referendum afschafte, staat nu een nieuwe referendumwet op de agenda. Dinsdag 1 september vanaf 19 uur debatteert de Tweede Kamer plenair over het initiatiefvoorstel van Kamerlid Ronald van Raak (SP) om het bindende correctieve referendum in de Grondwet te verankeren. 
 

“Wij zijn heel blij dat het referendum terug is op de Haagse agenda. We zijn hoopvol op een meerderheid. Maar het is nog geen gelopen race, want het is nog enigszins onduidelijk wat D66 en GroenLinks gaan doen”, zegt woordvoerder Niesco Dubbelboer. “VVD, CDA, ChristenUnie en SGP blijven geharnaste tegenstanders. Van de andere partijen rekenen we op een stem voor.”

Lees hier de volledige tekst van het artikel.
Het kan ook geen kwaad om je aan te melden voor de nieuwsbrief van Meer Democratie, of misschien zelfs om 'vriend' te worden!

Geen opmerkingen: