woensdag 4 maart 2009

De as van het kwaad...

Het is mij intussen wel duidelijk dat Iran niet tot die as van het kwaad behoort, ook al heeft oorlogsmisdadiger Bush dit onafgebroken beweert.

Integendeel, en niet alleen omdat Iran nu aan Interpol heeft gevraagd (op grond van artikel 2 van het Interpol-charter) om 15 hoge Israeli's aan te houden op grond van tijdens de aanvallen op de Gaza-strook begane oorlogsmisdaden, daarbij verwijzend naar schendingen van de Conventies van Genève. De belangrijkste van deze 15 gezochten zijn: aftredend eerste minister Ehud Olmert, minister van oorlog Ehud Barak en minister van buitenlandse zaken Tzipi Livni. (PressTV, 2 maart 2009)

Het Israelische ministerie van buitenlandse zaken doet het Iraanse verzoek af als een "politieke stunt", en vraagt zich in plaats daarvan af, waarom Iran "de oorlogsmisdaden van Hamas niet onderzoekt".
Israel en de VS claimen dat Iran wapens en training gegeven heeft aan Hamas-militanten. Anderzijds heeft Israel ook beloofd dat het zijn militaire personeel van staatswege zal beschermen tegen vervolging in het buitenland. (Ha'aretz, 2 maart 2009)

Israel blijkt zich nog steeds te bedienen van de gebruikelijke grote bek, omdat de natie die de hoofdverantwoordelijkheid draagt voor het overgrote deel van alle ellende in de wereld -de Verenigde Staten- Israel nog steeds de hand boven het hoofd houdt.

Gemakshalve wordt vergeten dat wat Hamas de laatste paar jaar doet (en wat in verhouding met het Israelische geweld neerkomt op speldeprikken) uitsluitend het gevolg is van de houding van Israel, de Verenigde Staten en de Europese Unie, en niet te vergeten de oorlogsmisdaden die Israel al ruim 60 jaar aan het plegen is tegen de Palestijnen, steeds met de steun van het zogenaamde Vrije Westen, de Verenigde Staten en de Europese Unie, en de voorgangers daarvan. De vliegende kachelpijpen die Hamas gebruikt om -als ze geluk hebben- een dak van een huis in Israel kapot te schieten, zijn -volgens Israel en de medeplichtige VS en EU- heel wat erger dan het dodelijke wapentuig dat Israel in enorme hoeveelheden van de Verenigde Staten koopt en krijgt en dat ook enthousiast gebruikt wordt om Palestijnen uit te roeien.

Geen opmerkingen: