donderdag 5 maart 2009

Ook kleine leugens zijn leugens!

Gisteren en vandaag meldde het ANP in diverse media (bijv. nu.nl) dat er mogelijk extra Nederlandse soldaten naar Uruzgan zullen worden gestuurd, want de NAVO heeft in verband met de daar geplande verkiezingen (die moeten namelijk 'ordelijk' verlopen) gevraagd om extra militairen.

Het is me niet duidelijk wat die soldaten daar moeten gaan doen, en eigenlijk vind ik dat helemaal niet interessant. Het is toch wel duidelijk dat er in de daar heersende sfeer van militair geweld en intimidatie geen sprake kan zijn van democratische verkiezingen.

Wat me daarentegen wél en stevig irriteerde was een opmerking verderop in het artikel, waarvan het verband met die extra soldaten in Afghanistan me toch een beetje ontgaat. Gemeld werd namelijk dat vandaag de NAVO-ministers misschien de relatie met Rusland weer gaan normaliseren. En dan gaat het Algemeen Nederlands Persbureau Propagandabureau verder met de uitleg dat die relatie "onder druk [kwam] te staan door de Russische inval in Georgië vorige zomer".

Technisch gesproken viel Rusland inderdaad in Georgië binnen, maar door het te stellen zoals het ANP doet, lijkt het alsof Rusland als een soort Bush-bende een ander land binnenviel, terwijl de Russische actie het gevolg was van een stiekeme grootschalige Georgische aanval op Zuid-Ossetië, die bovendien door de NAVO gesteund werd en misschien zelfs wel uitgelokt was. Lees daarover mijn artikel Allemaal de schuld van de Russen... Of toch niet? van 18 augustus 2008.

Deze feitenverdraaiing lijkt misschien een simpele vergissing, maar is dat geenszins, omdat zij perfect past in de systematische propaganda-campagne van de NAVO (die door het Nederlandse régime, én door het ANP trouwhartig gesteund wordt) om er voor te blijven zorgen dat de Koude Oorlog altijd latent aanwezig blijft.

Geen opmerkingen: