maandag 16 maart 2009

Terroristische bangmakerij (maar wel bedankt voor de informatie!)

Het is wel leuk om te zien hoe het ANP zijn best doet om mijn vragen te beantwoorden. Vandaag wordt (zie bijv. op pag. 3 van de papieren editie van de Spits) bevestigd dat degene die de tip gaf die Amsterdam op zijn kop zette, goed Nederlands sprak. Dat lijkt dus op een bevestiging van mijn theorie dat een uit Nederland afkomstige persoon vanuit Brussel paniek wilde zaaien.

Daar staat dan weer wél tegenover dat het Brabants Dagblad meldt (ook uit de koker van het ANP!) dat de tipgeefster "Nederlands met een Frans accent" sprak. Het zou interessant zijn wat voor Frans accent dat was: Frans Frans, Brussels Frans, Waals Frans, Marokkaans Frans of misschien zelfs Congolees, Canadees of nep-Frans. Maar ik mag hopen dat er een opname is gemaakt van het gesprek dat tien minuten geduurd moet hebben, zodat een taalkundige de afkomst van de vrouw wat duidelijker kan vaststellen.

De vrouw wist trouwens wel speciale bijzonderheden over de aanslag in Madrid van vijf jaar geleden. Dat was voor de politie aanleiding om haar serieus te nemen.

Geen opmerkingen: